reklamı kapat

POPÜLER

Rimac Concept One
Rimac Concept One
Rimac Concept One
Rimac Concept One
Rimac Concept One
Rimac Concept_One
Rimac Concept One
Rimac Concept One

1088 beygirlik elektrikli süper otomobil seri üretime geçiyor

 - Güncelleme: 26 Şubat 2016 11:55

Yaklaşık beş yıl önce Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilenen konsept Rimac Concept_One’ın seri üretim versiyonu çok yakında tanıtılmaya hazırlanıyor. 2011 yılından beri gelişimini sürdüren otomobil yuvarlak hatları ve dar ön panjuruyla dikkati üstüne çekiyor.

Büyük bir difüzörün ve büyük jantların tercih edildiği otomobilde ince yan aynalar ve LED stoplar kullanılıyor. 82 kWh’lık pili ve dört adet elektrikli motoru bünyesinde barındıran otomobil oldukça güçlü bir performans sergiliyor. 1.088 beygirlik güç ve 1.600 Nm tork üretebilen Concept_One, elektrikli motoruyla saatte 0-100 kilometre hızlanmasını 2,6 saniyede, 0-100 kilometre hızlanmasını 6,2 saniyede, 0-300 kilometre hızlanmasını ise 14,2 saniyede tamamlıyor.

Dünyanın ilk tamamen elektrikli süper spor otomobili olarak lanse edilen Concept_One’ın saatteki maksimum hızı 355 kilometre.

Dört tekerlekten çekiş sistemine sahip otomobilin ön kısmında Pirelli P Zero 245/35 R20, arka kısmında ise Pirelli P Zero 295/30R 20 lastikler yer alıyor. Şasinde alüminyum ve karbon fiber malzemelerin tercih edildiği Rimac Concept_One’ın iç mekanında plastik parçalar kullanılmıyor. Plastik malzeme yerine otomobilin yüzeylerinde karbon fiber, alüminyum ve Alcantara malzemeler bulunuyor. Hırvatistanlı şirket Rimac’ın imzasını taşıyan Concept_One’dan dünya genelinde sadece 8 adet üretilecek. Önümüzdeki ay gerçekleşecek Cenevre Otomobil Fuarı’nda boy gösterecek Rimac Concept_One’ın satış fiyatı bu fuarda açıklanacak.