reklamı kapat

POPÜLER

1967 Ford Mustang Fastback, 840 beygirlik elektrikli otomobile dönüştü

Tüm jenerasyonlar arasında en çok bilinenlerden birisi olan 1967 Ford Mustang Fastback, elektrik dönüşümünün popüler üyelerinden olacak.

Otomobil üreticilerinin gelecek planlamaları için açıkladığı rakamların tek bir başlık üzerinden ortak noktada buluştuğunu görebiliriz; elektrikli otomobiller! Artık sokaklarda çok daha sık görmeye başladığımız ve 2020 ile bunun rekor seviyede artış göstereceği süreçte, klasik otomobillerle ilgili de önemli gelişmelerin bizleri beklediğini söyleyebiliriz. Benzinli otomobil yasaklarının yürürlüğe alınacağı gelecekte klasiklerin akibeti merak edilirken, içten yanmalı motorun elektrikliyle dönüştürülmesinin bir kurtuluş yolu olarak önümüze sunulduğunu da biliyoruz. Mercedes G-Serisi ve Jaguar E-Type gibi örnekleri üzerinden somut olarak gördüğümüz bu dönüşümlerin popüler isimlerinden birisi de Ford Mustang olacak. Kasım ayı içerisinde İngiltere merkezli bir ekip tarafından tamamen elektrikli olarak dönüştürülen Mustang, şimdi de Rusya’dan gelen benzer bir projeyle gündemde.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Teknik özellikler

Aviar R67 adıyla tanıtımı gerçekleştirilen projenin teknik özelliklerine baktığımız birbirinden etkileyici rakamlar karşımıza çıkıyor. Üzerinde konumlandırılan elektrik motorlarının bir araya gelmesiyle birlikte 840 beygir gibi korkutucu bir güce sahip olan Mustang, 0’dan 100’e hızlanmasını sadece 2,2 saniyede tamamlayabiliyor. Maksimumda 250 km/s‘lik hıza erişebileceğini gördüğümüz aracın tek seferde kat edebileceği menzil değeriyse 500 kilometre. Bu günlük kullanımın da ötesinde bir deneyimin araç sahiplerine sunulabildiği anlamına geliyor elbette. Gövdesinde karbon fiber ve alüminyum gibi hafif ve yüksek mukavemetli malzemelerin kullanıldığı Aviar R67 önümüzdeki süreçte tüm yeteneklerini sergilemek için karşımızda olacak. Siz de projeyle ilgili düşüncelerinizi bize yorum olarak iletebilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Elektrikli SUV ES6