reklamı kapat

POPÜLER

elektrikli Ford mustang

Elektrikli 1967 Ford Mustang Fastback projesi için ilk somut görseller paylaşıldı

2018’in en dikkat çeken projelerinden birisi olarak hafızalarımızdaki yerini koruyan Elektrikli Ford Mustang Fastback projesinin üretim sürecinden detaylar geldi.

Klasik otomobillerin elektrik dönüşümü başlığında çokça görmeye başladığımız Ford Mustang projelerinden bir tanesiyle 2018 içerisinde tanışmıştık. O dönem konsept tasarım dinamikleri üzerinden karşımıza çıkarılan model, aradan geçen iki yıllık zaman diliminin ardından kelimenin tam anlamıyla nabız verdi. Hala hayatta ve iyi durumda olduğunu gördüğümüz aracın şasi dinamiklerini paylaşan geliştirici ekip, çalışmalara son hız devam ediyor. Karbon fiber alaşımın tüm inceliğiyle kendini gösterdiği fotoğraflarda, Tesla marka fren kaliperlerinin tercih edilmesi de dikkat çekiyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Elektrikli Ford Mustang projesinden masada görünen veriler

Aviar R67 projesenin teknik özelliklerine baktığımız şimdilik herhangi bir değişime işaret etmemeyen etkileyici rakamlar karşımıza çıkıyor. Üzerinde konumlandırılan elektrik motorlarının bir araya gelmesiyle birlikte 840 beygir gibi korkutucu bir güce sahip olan Mustang, 0’dan 100’e hızlanmasını sadece 2,2 saniyede tamamlayabiliyor. Maksimumda 250 km/s‘lik hıza erişebileceğini gördüğümüz projenin tek seferde kat edebileceği menzil değeriyse 500 kilometre olacak. Bu da performansın yanında uzun menzilli kullanımlar için de aracı çok ciddi bir alternatif haline getiriyor. Elbette bu bileşenin karbon alaşım gibi malzemelerle bir araya gelmesi ucuz olmayacak. Modelle ilgili merak ettiğiniz diğer detaylı konsept görsellere buradan ulaşabilirsiniz.

İlginizi çekebilir

Bataryanız ona emanet; Volkswagen mobil şarj robotuyla tanışın