reklamı kapat

POPÜLER

2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde iki Türk finalde

2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde iki Türk fotoğrafçı finale kaldı. Barbaros Kayan ve Gültekin Alkurt, 21 Nisan’da düzenlenecek olan finalde büyük ödülün sahibi olmak için yarışacak.

2007’de hayata geçirilmesinden bu yana geniş çapta yankı uyandıran ve dünyanın en önemli fotoğrafçılık organizasyonları arasına giren Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde bu yıl da birbirinden değerli eserler yer alıyor. Profesyonel Kavramsal kategoride yarışan Barbaros Kayan ve Açık Gülümseme kategorisinde yarışan Gültekin Alkurt da bu önemli organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek iki fotoğrafçı. Kayan’ın kısa listeye giren serisi “Etkileyici Portreler”de, Türkiye’de yaşayan binlerce Suriyeli mültecinin geleceğine bakan çarpıcı fotoğraflar yer alıyor. Gültekin Alkurt ise Açık Gülümse kategorisinde bir pencerenin arkasından gülümseyen bir adamın yürekleri ısıtan görüntüsü ile katılıyor.

Hem Kayan hem de Alkurt, kategorilerinin yanı sıra Yılın Profesyonel Fotoğrafçısı ve Yılın Açık Kategori Fotoğrafçısı unvanları ve 30 bin dolar tutarındaki büyük ödül için de yarışıyorlar. Kazanan isimler, 21 Nisan’da Londra’da düzenlenecek olan gala töreninde açıklanacak. Ayrıca her iki fotoğrafçının çalışmaları, nisan ve mayıs aylarında düzenlenecek olan 2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri sergisinde gösterilecek ve Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri kitabının 2016 baskısında yayımlanacak. Sergide, ödüllerde Fotoğrafçılığa Üstün Katkı Ödülü’ne layık görülen güzel sanat fotoğrafçısı ikili RongRong & inri’nin Avrupa’daki ilk büyük sergisine de yer verilecek.

2016 Sony Dünya Fotoğraf Ödülleri’nde yarışan tüm fotoğraflara buradan göz atabilirsiniz.

Moving portraits - Barbaros Kayan

Moving portraits – Barbaros Kayan

My childhood - Gültekin Alkurt

My childhood – Gültekin Alkurt