reklamı kapat

POPÜLER

jasmanmander

andrew.studer

NASA Goddard Space Flight Center

cursetenj

karl_shakur

natgeotravel

saim.mughal_vk786

alexstrohl

jimmy_chin

osux

mindz.eye

rebeccahelenphoto

bryanminear

Babak Tafreshi

Matipon Tangmatitham

2017 Güneş tutulması sırasında çekilmiş nefes kesen fotoğraflar

Ay başında ağustos ayının gökyüzü olayları açısından pek bir hareketli geçeceğini yazmış ve kaçırmamanız gereken 7 gökyüzü olayını listelemiştik. Onlardan biri de geçtiğimiz gün gerçekleşen güneş tutulmasıydı.

21 Ağustos‘ta gerçekleşen güneş tutulması, fotoğrafçılar için de kaçırılmaması gereken bir fırsattı. Tarifsiz güzellikteki görselliği kaydetmek isteyen fotoğrafçılar uygun lens, filtre ve ekipmanla anı ölümsüzleştirmek için kameralarını güneşe çevirdi. Tabii aynı şekilde amatörler de bu anı kaydetmeyi ihmal etmedi. Bu yıl en net şekilde Amerika’dan gözlemlenebilen güneş tutulması zaman farkı sebebiyle ne yazık ki Türkiye’de görülemedi. Ancak fotoğrafçıların çektiği karelerle bu anı deneyimleyebilirsiniz.

Tam bir tutulmanın gerçekleştiği pazartesi, Ay, Güneş ve Dünya arasına girerek yaklaşık 2 dakika boyunca gündüzü geceye çevirdi. Ağustos ayının en dikkat çekici olaylarından olan Güneş tutulmasının ardından iki gökyüzü olayı daha gerçekleşeceğini hatırlatalım. 25 Ağustos’ta Jüpiter, Ay ve mavi yıldız olarak bilinen Spica bir araya gelecek. 30 Ağustos’ta ise Satürn ve Ay’ı bir arada gözlemleme şansına erişeceğiz.

Babak Tafreshi

Matipon Tangmatitham