reklamı kapat

POPÜLER

2017 Mercedes-Benz E-Serisi resmen tanıtıldı

Son bir aydır hakkındaki hemen hemen her şeyi öğrendiğimiz 2017 Mercedes-Benz E-Serisi resmen tanıtıldı. Detroit Otomobil Fuarı’nda sergilenen Mercedes’in yeni nesil lüks sedanı, sınıfının standartlarını yeniden belirleyecek özelliklere sahip.

Geçtiğimiz ay Mercedes’in paylaştığı kabin görselleri ve geçtiğimiz hafta Auto-presse’nin paylaştığı basın görselleri sayesinde otomobilin hem iç hem de dış tasarımını detaylı bir şekilde görmüştük. C ve S serilerinden izler taşıyan yeni E-Serisi, iki modelin karışımı niteliğinde. Genel yapısı itibarıyla C-Serisi’nin büyüğü şeklinde karşımıza çıkan otomobil, ön panjur ve arka tampon tasarımlarında S-Serisi’ni andırıyor. İç kısımda da yine iki farklı seriyle benzerlik taşıyan otomobildeki en büyük yenilik çift ekranlı bilgi eğlence sistemi. Farklı arayüz seçenekleriyle kişiselleştirilebilen HD çözünürlüklü bilgi ekranını, multi fonksiyonel direksiyon simidiyle de kolayca yönetmek mümkün.

Gelelim daha önce ortaya çıkmayan tek detaya, yani kaputun altına. 2017 model E-Serisi Avrupa’ya öncelikle benzin ve dizel olmak üzere iki seçenekle gelecek. 2 litre hacimli benzinli yani E200 modeli 184 beygir güç ve 300 Nm tork üretirken, 2 litre hacimli dizel yani E220d modeli ise 195 beygir güç ve 400 Nm tork üretiyor. İlerleyen dönemlerde bu iki modelin arasına E350d, E400 4MATIC ve E350e plug-in modelleri de katılacak.