reklamı kapat

POPÜLER

2017 National Geographic Doğa Fotoğrafçısı

2017 National Geographic Doğa Fotoğrafçısı ödüllü fotoğrafın perde arkası

Geçtiğimiz haftalarda 2017 National Geographic Doğa Fotoğrafçısı ödülünü kazanan kareyi açıklamıştık. Peki bu dramatik an nasıl çekildi dersiniz?

Fotoğrafçı Jayaprakash Joghee Bojan, 2017’yi National Geographic Doğa Fotoğrafçısı ödülüyle kapatıyor. Ancak Bojan’ın yakaladığı bu ödüllü kareyi çekmek pek kolay olmamış. “Face to Face in a River in Borneo” isimli fotoğrafta Bojan bir orangutanı yakalıyor. Tanjung Puting Milli Parkı’nda çekilen bu fotoğrafı çekmeden önce fotoğrafçı orangutanın nehri geçerken garip hareketler sergilediğini gözlemliyor. Nehrin yakınlarında biraz zaman geçirmeye karar veren fotoğrafçı, orangutanı yüzerken çekmeyi planlamış. Tüm bir gün ve geceyi bu çekime ayıran Bojan sonunda aradığı kareyi yakalamayı başarmış.

Timsahların içinde

Orangutanı korkutmamak için Sekoyner Nehri’nin yaklaşık 1,5 metre derinlikteki alanına giren Bojan fotoğraf için aynı zamanda kendini tehlike de atmış. Zira nehir söylenenlere göre tatlısu timsahlarının evi görevini görüyor.

“Bazen böyle bir fırsat çıktığında düşünmeden hareket edersin” diye durumu açıklayan Bojan, “Ne acı, ne sivrisineklerin ısırıkları, ne soğuk… Hiçbir şeyi hissetmiyorsunuz. Çünkü o an zihniniz tamamen önünüzdeki olaya odaklanmış oluyor” diyor. Bojan’ın bu etkileyici karesi ona 10 bin dolarlık para ödülü, National Geographic dergisine ve Instagram hesabına çıkma hakkı kazandırdı. Diğer kazananlara buradan ulaşabilirsiniz.