reklamı kapat

POPÜLER

vahşi yaşam
photo
photo

2018 yılının en iyi vahşi yaşam fotoğrafları

VaHollandalı fotoğrafçı Marsel van Oosten, Çin’de çektiği maymun fotoğrafıyla vahşi yaşam fotoğraf ödülü kazandı. Van Oosten, Çin’in Qinling dağlarındaki nesli tükenmekte olan altın sapan burunlu maymun fotoğrafıyla ödülün sahibi oldu.

Yılın En İyi Vahşi Doğa Fotoğrafçısı yarışmasının diğer galipleri de açıklandı. Gençlik kategorisinde, 16 yaşındaki Skye Meaker, Botswana’daki bir oyun rezervi içinde uyuyan bir leoparın hareketli portresi Yılın Gençlik Vahşi Yaşamı Fotoğrafçısı seçildi. Vahşi yaşam ile ilgili tüm çekilen fotoğraflar etkileyici bir görünüme sahip olduğu görülüyor. Bu yılki vahşi fotoğraf  yarışmasında, 95 ülkeden 45.000’in üzerinde başvuru yapıldığını belirtelim. Vahşi yaşam fotoğraflarının özgünlük, yaratıcılık ve teknik mükemmeliyet konularında uzman bir ekip tarafından değerlendirildiğini söyleyelim. Su altındaki yaşamdan, sömürülen hayvanların kalp kırıcı görüntüleri hem vahşi yaşamın güzelliğini hem de havyanların şu anda karşı karşıya kaldıkları tehlikeleri gösteriyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Vahşi yaşamdan etkileyici kareler

Doğa Tarihi Müzesi’nin düzenlediği vahşi yaşam fotoğraf yarışması tekil görüntülerin yanı sıra portfolyo çalışmaları ve uzun soluklu foto muhabirliklerini de ödüllendiriyor. Bu yıl Meksikalı fotoğrafçı Alejandro Prieto, Meksika’daki jaguarların kötü durumunu ve hayatta kalma mücadelelerini incelemek için Yaban Hayatı Foto muhabirliği Öykü kategorisini kazandı. Vahşi yaşam kategorisinde kazanan fotoğraflar Birleşik Krallık ve uluslararası çapta turneye çıkmadan önce 2019 yazından itibaren Doğa Tarihi Müzesi’nde sergilenecek.

İlginizi çekebilir

Kendisi küçük yetenekleri büyük fotoğraf makinesi: Fujifilm XF10