reklamı kapat

POPÜLER

Alpina X3D

2018 BMW X3’e gelen 333 beygirlik performans dokunuşu: Alpina XD3 [Video]

BMW X3’ün dizel motorlu versiyonu üzerine geliştirilen Alpina XD3, Volkswagen Golf GTI başta olmak üzere sınıfının en iddialı hatchbacklerine meydan okuyor.

Geçtiğimiz yaz aylarında üçüncü jenerasyonuyla tanıtımı gerçekleştirilen BMW X3, ilk kez M departmanının dokunuşuyla 355 beygirlik bir versiyona kavuşmuştu. Kısa süre önce Türkiye satışları da başlayan X3’ün elektrikli ve hibrit versiyonları üzerinde duran BMW, bu geliştirmelerinin somut adımıyla yakında karşımızda olacak. Resmi kaynaklardan gelecek tanıtıma kadar bir süre haberlerini görmeyi beklediğimiz X3, BMW’nin popüler geliştiricilerin Alpina‘nın garajına girmiş şekilde karşımıza çıkıyor. İşin içerisine Alpina rozetinin girmesiyle performans konusundaki beklentilerin artacağı hemen herkesin tahmin edebileceği bir durum. Bu beklentilerimizi boşa çıkartmamak konusunda istikrarlı olan Alpina ekibi, BMW’nin hiç yapmayacağı bir nokta üzerinde çalışmayı tercih etmiş; dizel motor!


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Alpina farkı

Tüm dünyada üretim ve geliştirme süreciyle ilgili radikal kararların alındığı dizel motor, çevre kirliliği açısından üst sıralarda yer alsa da Avrupa pazarı dahil olmak üzere pek çok pazarda halen oldukça popüler durumda. Bunun farkında olan Alpina, X3’te sunulan dizel motor üzerinde gerçekleştirdiği performans iyileştirmesinin ardından gelinen noktayla, ateşli hatchback modellere bile meydan okuyan bir SUV’yi karşımıza çıkartıyor. 3.0 litrelik twin-turbo sıralı altı silindir makineyi 333 beygir güç ve 700 Nm tork üretir hale getiren ekip, bu üniteyle birlikte Alpina XD3’ün 0’dan 100’e hızlanmasını 4,9 saniyede tamamlayabildiğini açıklıyor. Sekiz ileri otomatik şanzımanıyla maksimumda 254 km/s hıza erişebilen araç sınıfının en hızlı modellerinden biri haline geliyor. Motorun yanı sıra X3’ün süspansiyonlarına da el atan Alpina, elektronik olarak ayarlanabilen yapıyı, aktif LSD diferansiyel ile bir araya getiriyor. Üzerinde standart olarak 22 inç‘lik jant setiyle gelen Alpina XD3’ün satışları yaz aylarından itibaren başlayacak.