reklamı kapat

POPÜLER

2020 BMW X3 hibrit

2020 BMW X3 hibrit tanıtıldı; 288 beygirlik güç ve ekonomik tüketim bir arada!

Üretimi Amerika’da gerçekleştirilecek olan 2020 BMW X3 hibrit, çevreci yapısının yanında performans ve ekonomiyi de bir arada sunabiliyor.

BMW X3 markasının elektrikli geleceği üzerinde kısa vadeli planların merkezine oturtulmasından ötürü bir anda çok daha önemli bir hale geldi. iX3 olarak isimlendirilen versiyonla birlikte adından daha çok söz edeceğimiz ailenin bu ortanda üyesi geçiş sürecinde farklı alternatiflere de sahne oluyor. M paket versiyonuyla bu yıl içerisinde tanıştığımız X3 için şarj edilebilir hibrit versiyonu da artık listedeki yerini almaya hazır. Resmi kaynaklar üzerinden pek çok önemli teknik özelliği paylaşılan 2020 BMW X3 hibrit, aralık ayında Amerika2da yer alan tesislerde üretim bandına çıkarılacak.

2020 BMW X3 hibrit teknik özellikleri

xDrive30e adıyla ürün gamına dahil olacak hibrit versiyon diğer örneklerden hatırladığımız gibi gayet tatminkar performans verilerini de beraberinde getiriyor. Kaputun altındaki birleşimin içten yanmalı ayağına baktığımızda bizi 2.0 litrelik turbo dört silindir makine karşılamakta. Tek başında 184 PS güç üreten bu motora eşlik edecek elektrik motoru ise 109 PS güç üretiyor. BMW, kombinasyon olaraksa 292 PS güç ve 420 Nm tork değerinin yere aktarılacağını söylüyor. Standart olarak dört tekerlekten çekişli olarak gelen BMW X3 xDrive30e 0’dan 100’e hızlanmasını 6,1 saniyede tamamlarken maksimumda 210 km/s‘e kadar hıza çıkabilecek. Son olarak aracın 2 tonluk çekiş desteği sunabildiğini de bu başlık altında vermeden geçmeyelim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Hibrit seçeneğin temel dayanağı olacak menzil ve batarya kısmı da yine markanın günümüz standartlarında. Saf elektrik modunda 55 kilometreye kadar menzil vadeden batarya paketi evdeki prizlerden 6 saatte şarj edilebiliyor. Özel şarj ünitesi ise bu rakamı yarı yarıya kadar çekebilecek nitelikte. Karbon salınımı ve tüketim değerleri de bizce hibrit versiyonun elini ciddi anlamda güçlü tutacak özellikleri arasında olacak. BMW’nin bu noktada paylaştığı verilere göre otomobil 100 kilometrede 2,1 litre ile 2,4 litre aralığında yakıt tüketimi gerçekleştiriliyor. Karbon salınımı ise kilometrede 49 ile 54 gram aralığında. Şimdilik fiyat detayları paylaşılmayan X3 xDrive30e ilk olarak üretiminin gerçekleştirildiği Amerika pazarında 2020’nin ilk çeyreği içerisinde satışa sunulacak. Fiyatları da satışlar öncesinde almayı bekliyoruz.

İlginizi çekebilir

BMW 2 Serisi Gran Coupe