reklamı kapat

POPÜLER

2018 Dünya Kupası öncesi bilmeniz gereken her şey

2018 Dünya Kupası öncesi turnuva hakkındaki ilginç bilgiler sayesinde futbol macerasına siz de daha çok şey öğrenmiş olarak dahil olun.

Bu sene yirmi birincisi düzenlenecek turnuvanın 14 Haziran‘daki ilk maçı yaklaşırken turnuvaya yönelik heyecan da bir o kadar artıyor. 32 takımın yer alacağı turnuvadaki her ülke, kupayı evlerine götürebilmek için zorlu bir mücadele verecek. 1930’dan beri düzenlenen turnuva ise başlı başına ilginç gerçeklerden oluşuyor: İzlanda ve Panama, bu sene ilk kez maçlara çıkıyor. Brezilya ise bütün Dünya Kupası turnuvalarında oynamış ve toplamda 5 Dünya Kupası kazanarak en çok kupası olan ülke unvanına sahip. Rus takımı oyuncusu Oleg Salenko, bir maçta 5 golle bir Dünya Kupası maçında en çok gol atan kişi rekorunu elinde tutuyor. 2014’teki Dünya Kupası’nı ise yaklaşık 3,2 milyar kişi izledi, bu da neredeyse dünya nüfusunun yarısı demek oluyor…

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dahası var

Dünya Kupası hakkındaki ilginç bilgiler bunlarla bitmiyor. İtalya, 1958’den beri bu sene ilk kez turnuvaya katılmayarak daha önce kupayı kazanan fakat bu durumdaki ilk ülke oluyor. Panama devlet başkanı ise ülkesinin bu seneki turnuvaya katılacağının açıklandığı gün olan 11 Ekim’i ulusal tatil ilan etmişti. En düşük maç biletinin yaklaşık 450 ve final maçının ise yaklaşık 4 bin 700 lira olduğu turnuvaya Rus vatandaşları yaklaşık 100 liraya girebilecek fakat 12 ayrı stadyumda oynanacak maçlar için ülkede sadece turnuvaya özel 11 stadyum inşa edilmiş durumda. Bu sene ayrıca 1970’te kullanılmaya başlanan ikonik siyah-beyaz desenli top geri dönüyor. Hindistan ise 1950 yılında turnuvaya katılmaya hak kazanıp yalın ayak futbol oynanılmayacağını öğrendikten sonra çekilerek turnuvaya katılan fakat maça çıkmayan tek ülke olarak biliniyor. Bu seneki turnuvada ne tür ilginçlikler yaşanacağı ise merak konusu. Net olarak bilinen şey ise dostluğun hakim olduğu, kıyasıya maçlarla dolu bir Dünya Kupası’nın istendiği.