reklamı kapat

POPÜLER

drake

2018 yazının dünyada ve Türkiye’de en çok dinlenen şarkıları

Spotify 2018 yazının dünyada ve Türkiye’de en çok dinlenen şarkılarını açıkladı. Spotify verilerine göre Drake, Maroon 5 ve Cardi B şarkıları ile dünya genelinde yaza damga vururken, Türkiye’nin en çok dinlenen 3 şarkısı Aleyna Tilki, Merve Özbey ve Ezhel’den geldi.

2018 yazının en çok dinlenen şarkısı olan “In My Feelings”in de öne çıkan sözü oldu. Drake’in 25 şarkılık albümü Scorpion’da yer alan şarkı, 1 Haziran – 20 Ağustos tarihleri arasında 393 milyondan fazla dinlendi. Maroon 5’in Cardi B ile düet yaptığı “Girls Like Me” ise yaklaşık 293 milyon dinlenme rakamı ile dünya genelinde yaza damgasını vuran ikinci şarkı oldu. Cardi B’nin J Balvin ve Bad Bunny ile birlikte yaptığı “I Like It”, 289 milyon dinlenme rakamı ile 2018 yazının en çok dinlenen 3’üncü şarkısı oldu.

Yazın en çok dinlenen şarkıları arasında, Calvin Harris ve Dua Lipa’nın “One Kiss”i, Clean Bandit’in Demi Lovato ile birlikte söylediği “Solo” ve 5 Seconds of Summer’ın pop-rock tarzdaki “Youngblood” gibi dans şarkıları da yer alıyor. Ariana Grande’nin “no tears left to cry” da Ağustos ayının en çok beklenen albümlerinden Sweetener’dan ilk çıkan single olarak müzikseverlerle buluştu ve yaz boyunca Spotify listelerindeki yerini korudu.

2018 yazı, çıkış yapan yıldızlar için de önemliydi. 19 yaşındaki Chicago’lu rapçi Juice WRLD’nin “Lucid Dreams” adlı şarkısı, son iki ay boyunca Spotify’ın global listesinde yerini korudu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Spotify’da 2018 yazı boyunca en çok dinlenen global ve yerel şarkı listelerine göz atabilirsiniz:

Spotify’da 2018 yazının Global TOP 10 Listesi:

In My Feelings – Drake
Girls Like You – Maroon 5 (feat. Cardi B)
I Like It – Cardi B (feat. Bad Bunny, J Balvin)
Lucid Dreams – Juice WRLD
SAD! – XXXTENTACION
Better Now – Post Malone
One Kiss – Calvin Harris (with Dua Lipa)
Solo – Clean Bandit (feat. Demi Lovato)
Taste – Tyga (feat. Offset)
Youngblood – 5 Seconds of Summer

Spotify’da 2018 yazının Türkiye TOP 10 Listesi:

Aleyna Tilki – Yalnız Çiçek
Merve Özbey – Vuracak
Ezhel – Geceler
Ezhel – Kazıdık Tırnaklarla
Ezhel – İmkansızım
Calvin Harris – One Kiss (with Dua Lipa)
Simge – Ben Bazen
Eli Türkoğlu – Bu Benim Öyküm
Drake – In My Feelings
Gazapizm – Heyecanı Yok

İlgili Video

Samsung Galaxy Note 9