reklamı kapat

POPÜLER

2019 Hyundai Elantra

2019 Hyundai Elantra için Türkiye fiyatı ve donanımlar açıklandı [Video]

 - Güncelleme: 14 Haziran 2019 21:53

İddialı tasarım geliştirmeleriyle beraber gelen 2019 Hyundai Elantra, şimdilik sadece benzinli motor seçeneğiyle kullanıcılarla buluşuyor.

2019 Hyundai Elantra, geçtiğimiz yılın bu dönemleri içerisinde düzenlenen tanıtım etkinliğiyle birlikte fazlasıyla dikkat çekmeyi başardı. Halihazırda satışta olan ve artık bir önceki versiyon diyebileceğimiz modelindeki tasarım hatları düşünüldüğünde adeta sınıf atlayan otomobil, kesinlikle kullanıcı kitlesini de ileriye götürme iddiasında. Otomobili ilk olarak Amerika pazarında sunan Hyundai, aradan geçen hatırı sayılır zamanın ardından ithalat sürecini ancak tamamlamış durumda ve yeni Elantra Türkiye pazarıyla buluşmak için karşımızda. Yeni modeli ülkemizde dört farklı donanım paketiyle satışa sunan marka, motor kısmında ise şimdilik sadece 1,6 litre atmosferik benzinli makineyle karşımıza çıkıyor. Bu aracı ilk adımda almak isteyenleri bir nebze de olsa frenleye de bilir.

corona virus hyundai
Hyundai

2019 Hyundai Elantra Türkiye fiyatı

2019 Hyundai Elantra’nın öne çıkan özelliklerinden önce dilerseniz ilk olarak fiyatlarına aşağıdaki liste üzerinden yakından bakalım;

1.6 MPI (127 beygir güç – 200 km/s maksimum hız – 6,7 litrelik tüketim) 6 İleri Düz Style – 108.500 TL
1.6 MPI (127 beygir güç – 200 km/s maksimum hız – 6,7 litrelik tüketim) 6 İleri Otomatik Style Plus – 121.500 TL
1.6 MPI (127 beygir güç – 200 km/s maksimum hız – 6,7 litrelik tüketim) 6 İleri Otomatik Elite – 132.500 TL
1.6 MPI (127 beygir güç – 200 km/s maksimum hız – 6,7 litrelik tüketim) 6 İleri Otomatik Elite Plus – 145.500 TL

Yeni nesil Elantra’nın tasarım kısmında belli başlı parçaların ön planda olduğunu söyleyebiliriz. Yeni basamaklı ızgara, aracı eskisinden daha geniş gösterirken, ayrıca üçgen formdaki geriye doğru uzayan LED farları ve aynı şekilde çekik bir gözü andıran LED stoplarıyla da son derece ilgi çekici bir duruş sergiliyor. Ayrıca, LED farların içerisine yerleştirilen gündüz farları da tasarım konusunda önemli bir karakter ortaya koymakta. Aracın arka bölümünde yapılan değişimler ise işin hissiyat kısmını biraz daha premium sınıfa yaklaştırıyor. Burada yepyeni bir tampondan faydalanan Hyundai, entegre spoiler ve LED teknolojisine sahip yeni ışıklandırma grubunu kullanıyor. Seçenekler arasına eklenen yeni jant tasarımları da şüphesiz aracın genel karakterindeki en önemli tamamlayıcılarından olacak.


Kapsamlı aktif ve pasif güvenlik paketiyle de kullanıcılarına tam koruma sunan Hyundai Elantra, segmentindeki en şık ve donanımlı araçlardan biri olma iddiasında. Araç Stabilize Yönetimi (VSM) ve Elektronik Stabilite Kontrol (ESC) programları Elantra’da kombine olarak görev alıyor. Bu programlarla birlikte Elektronik Direksiyon Sistemi (MDPS) de sürücüye ani manevralarda kontrolü kaybetmemesi adına yardımcı oluyor. Farklı yol koşullarındaki hızlanma veya fren anında VSM, optimize edilmiş gücü direksiyona ileterek sürücüye yardımcı oluyor. Kör nokta çarpışma uyarı sistemi (BCW) ve arka çapraz trafik uyarısı da yeni eklenen güvenlik donanımlarını oluşturuyor.