reklamı kapat

POPÜLER

2022 Citroen C3

2020 Citroen C3 tanıtıldı; işte makyajla gelen yenilikler [Video]

Tasarım ve donanım bazında hissedilir değişimleri beraberinde getirecek olan 2020 Citroen C3, iyice zorlaşan rekabette elini güçlü tutmaya çalışacak.

Markasının küresel bazda en çok satan modeli konumunda olan C3 için makyaj vakti geldi. Uzun süredir üzerinde ciddi bir revizyon yapılmayan modelini, rakiplerinin geldiği iddialı seviyelere karşılık verebilmesi adına revize eden Fransız üretici, yine en büyük kozu olan konforu ön olanda tutuyor. Tasarım bazında özellikle ön karakteriyle Picasso’yu andıran hissedilir bir değişimi beraberinde getiren 2020 Citroen C3, LED ışıklandırma grubu ve sis farları gibi bölümlerinde de daha doyurucu bir yapıya sahip olacak. Markanın kendine has donanımlarından olan Airbump tasarımında da değişikliklerin yapıldığını da belirtmeden geçmeyelim.

2021 Citroen C3
2020 Citroen C3

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Citroen C3 hakkında öne çıkan parçalar

Makyajla birlikte yeni gövde rengi seçenekleri ve farklı tavan kombinasyonlarını da kataloğuna ekleyen C3’ün görünümü jantlarla da güçlendirilmeye çalışılıyor. 17 inçe kadar uzanan ebatlarıyla burada da dikkat çekici opsiyonlarla donatılan otomobilin dinamik karakteri için de devamlılık söz konusu. En az dış tasarımı kadar içerisinde de kendine has parçalarla öne çıkan C3’ün, konfor odaklı koltukları da yeniliklerden nasibini alıyor. Son nesil ileri seviye konfor serisinin kullanıldığı koltuklarda kullanılan kumaşlar da deneyim konusunda hissedilecek farklardan.

Konsol bölümünde de yeni kaplama seçeneklerinin sunulduğu yeni C3’ün 7 inçlik multimedya ekranı da yazılımsal olarak yeni özelliklere sahip olacak. Motor konusu ise Citroen’in dokunmadığı nadir bölgelerden birisi olarak nitelendirilebilir. 1,2 litrelik üç silindir menzili motor 85 ve 110 beygirlik güç seçenekleriyle yola devam ederken dizel ayağında bizi karşılayan 1,5 litrelik ünite ise yaklaşık 100 beygirlik güç sunacak. Ön-arka park sensörü, aktif güvenlik freni, sürücü yorgunluk uyarısı, kör nokta uyarı ve şerit takip gibi pek çok elektronik desteği de kullanıcılara sunacak olan 2020 Citroen C3, haziran ayından itibaren kademli olarak satışta olacak.