reklamı kapat

POPÜLER

Apple iPad Pro

2020 iPad Pro modellerinden ortaya çıkan güzel klavye detayı

2020 iPad Pro yolda bulunuyor. Modeller hakkında yeni ortaya çıkan bir bilgi ise beraber sunulacak yeni Smart Keyboard klavye aksesuarı hakkında geliyor.

Apple hatırlarsınız yaz sonunda tanıttığı 16 inç MacBook Pro modelinde önemli bir değişim yapmıştı. Bu değişimin merkezinde temelde eski teknolojiye geri dönüş yapılan klavye sistemi yer alıyordu. Yeni modelde firmanın 2015 yılında çıkardığı harici klavye Magic Keyboard içerisindeki anahtar altyapısı kullanıyor. İşte bu sağlam anahtar altyapısı, Digitimes’ın haberine göre 2020 iPad Pro modelleriyle tanıtılacak yeni Smart Keyboard klavye aksesuarında da kullanılacak. Ayrıca yeni klavyenin tuşlarında arka aydınlatma da olacak deniyor. Bu da sık sık düşük ışıkta yazı yazanlar için güzel görünüyor. Bu arada 2020 iPad Pro’ların çıkışı da 2020’nin sonuna kalmış gibi görünüyor. Kaynaklar sürekli dile getirilen mart çıkışının olmayacağı yönünde bilgiler veriyor. Ancak bu konu henüz yüzde 100 netlik kazanmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 iPad Pro modellerinden neler biliyoruz?

Uzun zamandır konuşulan 2020 iPad Pro modelleri, geçtiğimiz ay OnLeaks tarafından elde edilen CAD dosyalarıyla karşımıza çıkmıştı. 11 inç ve 12,9 inç olmak üzere iki farklı versiyonu bulunan yeni tablet modelleri, mevcut Pro’lardan çok daha farklı görünmüyor. Burada en büyük fark arkadaki üçlü kamera sistemi oluyor. iPhone 11 Pro‘lardan geldiği düşünülen bu sistem, modellerin görüntüleme ve AR yani artırılmış gerçeklik performansının çok yüksek olacağını gözler önüne seriyor. Güçlerini Apple A13X işlemciden alacak denilen tabletlerden, 11 inç’in arkası metal, 12,9 inç modelin ise cam olacağı söyleniyor.

İlgili Video