reklamı kapat

POPÜLER

2020 Toyota C-HR

2020 Toyota C-HR tanıtıldı; işte öne çıkan özellikleri

Beraberinde önemli geliştirmeler ve değişimler getiren 2020 Toyota C-HR, tasarım karakterinde de elini güçlendirecek güncellemere sahip.

Ülkemizde üretilen ilk hibrit model olarak tarihe geçen Toyota CH-R, banttaki macerasının ardından yaklaşık 50 farklı ülkeye ihraç ediliyor. Tanıtımının gerçekleştiği dönemlerde tasarımı kadar teşvik kampanyalarıyla da büyük ilgi toplayan bu kompakt SUV sınıfının bu önemli üyesi için yeni yıla geçme zamanı da geldi. Gün içerisinde Amerikan versiyonuyla ilgili resmi detaylarıyla basına yansıyan 2020 Toyota CH-R, kısa süre sonra Türkiye’nin de içerisinde bulunduğu Avrupa versiyonunuyla da karşımızda duruyor. Yapılan makyaj niteliğindeki güncellemeleriyle önemli nitelikler elde eden C-HR, teknoloji konusunda da elini daha da güçlendirerek yoluna devam edecek. Toyota’nın kaputun altında yaptığı iyileştirme de, performans verilerinin artı kısmına yazılacaklar arasında.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Toyota C-HR teknik özellikleri

Model üzerinde yapılan değişim listesine dilerseniz ilk olarak tasarım penceresinden bakarak başlayalım. C-HR, ilhamı elmastan alınan çizgileri sayesinde listelerin hep karakterli isimleri arasında yer almayı başardı. Marka tasarımcılarının bu genel yapı üzerinde yaptığı en dikkat çeken noktaların başında far grubunun LED‘e taşınması geliyor. Gündüz farlarında da farkını hissedeceğimiz bu yapının kullanıcı deneyimine de yansıması bekleniliyor. Tasarımda farkını hissedeceğimiz değişimlerse tampon ve lip gibi temek taşlardaki çizgilerde olacak. Arka taraftaki ışıklandırmalarda da LED teknolojisinden faydalanan Toyota, burada ise daha sakin dokunuşları tercih ediyor. Kokpit bölümüne geçtiğimizde ise deneyimi en çok etkileyecek parçanın yeni multimedya olacağını söylemek mümkün. Apple CarPlay ve Android Auto desteğini de beraberinde getiren sistemi yazılımsal iyileştirmeler destekliyor olacak.


Yeni C-HR’ın kaputunun altında yapılan güncellemeyle birlikte asfalta artık daha güçlü bir aracın çıkacağını söyleyebiliriz. 120 beygirle gelen 1,8 litrenin yerini alan 2.0 litrelik yeni ünitenin beraberinde 180 beygirin biraz daha üzerinde gücü getiriyor olmaı şüphesiz hissedilir olacak. Ürün gamında yer alan 1,2 litrelik turbo benzinlinin ise yeni model yılıyla birlikte artık listelerde yer almayacak olması da önemli detaylar arasında. Sürüş konforunda iyileşme vadeden yeni bir süspansiyon sisteminin de görev yapacağı 2020 Toyota C-HR yurt dışında yaklaşık 31.500 dolarlık başlangıç fiyatıyla alıcı bulacak.