reklamı kapat

POPÜLER

2022 Volkswagen Passat
Volkswagen Passat

2020 Volkswagen Passat ailesinin Türkiye’ye geliş tarihi ve motorları belli oldu

Zengin motor seçenekleriyle Türkiye’ye giriş yapacak olan 2020 Volkswagen Passat, meraklılarını çok fazla bekletmeyecek.

Bu ay içerisinde yurt dışı fiyatları açıklanan 2020 Volkswagen Passat ailesi için Türkiye’yi ilgilendiren ilk önemli aşama netleşti. Almanya’da düzenlenen ve bizim de katılım sağladığımız özel bir etkinlik kapsamında yapılan açıklamayla ailenin ülkemize giriş tarihi ve motor seçenekleri netleşti. Ülkemize sedanın yanı sıra station wagon gövde tipiyle de ihraç edilecek olan yeni Passat, 2019 yılının 3. çeyreğinde Türkiye’de satışa sunulacak. Aracın motor seçenekleri kısmında ise bizleri bir adet benzinli ve iki adet dizel olmak üç farklı seçenek bekliyor. Benzinli ayağında 1,5 litrelik TSI yer alırken dizelde ise 1,6 litre ve 2.0 litrelik üniteler kendisine yer buluyor. Volkswagen, Passat’ın satış sürecinde ise kullanıcılara 3 farklı donanım seviyesi sunacak.

Volkswagen Passat

2020 Volkswagen Passat motor ve donanım detayları

1973 yılında pazara sunulan ve bugüne kadar 30 milyon adetlik satış rakamına ulaşan Passat için dilerseniz motor ve donanım detaylarını tekrar anımsayalım. Giriş seviyesinde sunulan 1,5 litrelik benzinli motor 150 PS güç ve 250 Nm tork değeriyle hizmet ediyor. 1,6 TDI motor ise 7 ileri DSG ile sunulacak. 250 Nm maksimum tork üreten bu motorla birlikte Passat, saatte 205 km azami hıza erişiyor. Yeni 2.0 TDI Evo, Passat’ın en önemli yüksek hacimli motorlarından biri hali olarak nitelendiriliyor. 150 PS güç ve 360 Nm tork üretebilen bu makine 7 ileri DSG şanzıman ile sunuluyor. Aynı motorun çift turbolu bir üst versiyonunda ise rakamlar 240 PS ve 500 Nm seviyesine yükseliyor. Standart olarak 4×4 altyapıyla gelen bu versiyon, Passat’ı 247 km/s hıza kadar çıkarabilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yeni Passat’ta Trendline ve Comfortline donanım seviyelerinde LED ön farlar ve LED gündüz sürüş farları standart olarak sunulurken, Highline donanım seviyesinde ise “I.Q. Light” teknolojisine sahip LED matrix ön farlar yer alıyor. Highline donanım seviyesindeki bir diğer standart donanım olan kolay açılır bagaj kapağı “Easy Open” sayesinde elleriniz dolu iken arka tamponun altına yapılan ufak bir tekme hareketi ile elektrikli bagaj kapağı otomatik olarak açılabiliyor. Comfortline ve Highline donanım seviyelerinde yer alan sis farları da artık LED teknolojisine sahip. Highline donanım seviyesinde standart sunulan yeni tasarıma sahip LED “High” stop lambaları artık dinamik sinyal özelliğini de içeriyor.

Video