reklamı kapat

POPÜLER

iPhone 11

2020 yılının ilk çeyreğinde en çok satan telefon belli oldu

Apple‘ın popüler telefonlarından iPhone 11 önemli bir başarıya imza attı. iPhone 11 bu yılın ilk çeyreğinde dünyanın en çok satan akıllı telefonu oldu.

Omdia’nın aktardığı rapora göre iPhone 11 satışları bu yılın ilk çeyreğinde 37,7 milyona ulaştı ve telefon iPhone XR’ın geçen yılki başarısını geride bıraktı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde iPhone XR, satılan 26,9 milyon adetle dünyanın en popüler telefonuydu. Rakamlara bakıldığında yeni iPhone modeli, iPhone XR’dan daha başarılı bir satış performansı gerçekleştirdi.  iPhone SE 2020 nisan ayında piyasaya sürülmesine rağmen haziran ayı sonunda 8,7 milyon adet satmayı başardı.

iPhone 11

iPhone XR aynı dönemde 8 milyon satmıştı. iPhone 11 satışlarını sırasıyla Galaxy A51 ve Redmi Note 8 izliyor. iPhone XR listenin altınıcı sırasında yer alırken  Pro Max listenin yedinci sırasında karşımıza çıkıyor. Ayrıca 11 Pro modellerine bakıldığında Pro Max’e olan ilginin 11 Pro’ya olan ilgiden daha fazla olduğu görülüyor. Kullanıcıların daha büyük ekranlı modeli tercih ettiğini söylemek mümkün.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

iPhone 11 ne gibi özellikler sunuyor?

6,1 inç Liquid Retina LCD ekran üstüne kurulan yeni model, burada da bir sürpriz oluşturmuyor.  TrueDepth kamera sistemimde güncellenmiş 12 megapiksel kamera yer alan model, ön kamerasıyla yavaş çekim video da çekebiliyor. Gücünü A13 Bionic işlemciden alan telefon, bu işlemci ile pazarın en güçlü modelli oluyor. Model, GPU konusunda da eski jenerasyonu ve tüm rakiplerini geride bırakıyor. Su geçirmeyen bir gövdesi bulunan  telefon, genel olarak kameraya odaklanıyor.

İlginizi Çekebilir

Xiaomi’nin yeni arayüzü MIUI 12 ile tanışın