reklamı kapat

POPÜLER

2021 Audi S3

2021 Audi S3; ailenin ateşli modeline ABT dokunuşuyla yeni performans limitleri geldi

Almanya merkezli önemli geliştiricelerden ABT, yılın son günlerini 2021 Audi S3 projesiyle kutlayarak performans karakterini ortaya koyuyor.

Volkswagen grubunun üyeleri üzerinde gerçekleştirdiği modifikasyonlarla akıllarımızda yer edinen ABT, yılın son günlerinde yeni bir projesiyle radarımıza takıldı. Bu kez 2021 Audi S3 için garaja giren ekip, aracın halihazırda var olan performans limitlerini daha da yukarı taşıyarak meraklılarının dikkatini çekiyor. S3’ü daha da ateşli bir hatcback modeline çeviren bu dokunuş, önümüzdeki yılın ilk günlerinden itibaren kullanıcılara sunuma hazır olacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Audi S3 ABT projesinden rakamsal veriler

Geçtiğimiz ağustos ayının içerisinde tanıtımı gerçekleştirilen yeni S3 ailesi, diğer versiyonların da elde ettiği tasarımsal değişimi üst noktaya taşıyor. Sportback ve Sedan olmak üzere iki farklı gövde tipiyle tercih edilebilen modelin fabrika çıkış verileri; 310 PS güç ve 400 Nm tork, 4,8 saniyelik 0-100 ve 250 km/s’lik maksimum hız olarak listelerdeki yerini koruyor. ABT’nin hayata geçirdiği motor optimizasyonu odaklı modifikasyonla birlikte ise güç değerinin 370 PS’e taşındığını görüyoruz. Tork ise 400 Nm’den 450 Nm’ye taşınıyor. Bu geliştirmenin 0-100 ve maksimum sürat noktalarına ne denli etki edeceğiyse henüz resmiyet kazanmış değil. ABT’nin dokunuşu performansın yanında ebatları 19 ile 20 inç arasında değişen özel tasarım jant seti gibi tasarımsal dinamiklere de etki edecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video

Audi e-tron GT tanıtımı