reklamı kapat

POPÜLER

2021 Audi S3

2021 Audi S3 Sportback ve S3 Sedan tanıtıldı; işte öne çıkan rakamlar

RS3 tanıtılana kadar aile içerisindeki performans zirvelerini temsil edecek olan 2021 Audi S3 Sportback ve S3 Sedan, modernleştirilen tasarımlarıyla ilgi çekiyor.

Geride bıraktığımız ay standart versiyonları üzerinden karşımıza çıkarılan yeni Audi A3 ailesinin “S” rozetleri de örtülerinden kurtuldu. Resmi kaynaklar üzerinden gerçekleştirilen paylaşım üzerinden tanıtımı gerçekleştirilen 2021 Audi S3 Sportback ve Sedan, geçtiğimiz yıllarda alıştığımız performans dokunuşlarına sahip olacak. Ailenin yenilenen ve bunun paralelinde daha sportif ve modern bir dinamik kazanan yüzüyle birlikte çok daha dikkat çekici olan üyeler, RS3’ün tanıtımına kadar kendi versiyonlarının zirvesini temsil edecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Audi S3 Sportback ve S3 Sedan hakkında öne çıkanlar

Yeni S3 versiyonlarının kaputlarının altında 2.0 litrelik turbo benzinli makine standart olarak geliyor. Rakamsal olarak herhangi bir fark barındırmayan bu motorun 310 PS güç ve 400 Nm tork değerlerini ürettiğini görüyoruz. Standart olarak 7 kademeli otomatik şanzıman ve Quattro dört tekerlekten çekişli altyapıyla kombin edilecen bu motor, araçları 0’dan 100’e 4,8 saniyede çıkartıyor. Maksimum hız değeriyse 250 km/s ile limitlendirilmiş durumda. S modellerini bilenler araçların sadece rakamsal verilerden ibaret olmadığını da şüphesiz biliyor. Nitekim burada, dört noktadan bağımsız arka süspansiyon, direksiyon kutusu, sönümleme aralıkları ve fren sistemi gibi altyapı elemanları da yine versiyonlara özel olarak optimize ediliyor. Yeni S3 versiyonlarının Avrupa satış süreçleri ön sipariş üzerinden bu ay itibarıyla başlıyor. Fiyat ise Almanya merkezli olarak S3 Sportback için 46.300 euro, Sedan içinse 47.170 euro olarak açıklandı. Döşeme ve jant opsiyonlarının dahil edilmesiye bu rakamın kolaylıkla artacağını da belirtmeden geçmeyelim.

İlgili video

Jimny tanıtımı