reklamı kapat

POPÜLER

2020 Audi S3 Sportback

2020 Audi S3 Sportback için resmi teknik veriler açıklandı

Tanıtımına bir aydan az bir süre kalan 2020 Audi S3 Sportback için paylaşılan veriler, şimdiden meraklılarını tatmin edecek seviyede.

Uzun süredir devam eden test sürecinde artık son noktalara gelen 2020 Audi S3 Sportback, önümüzdeki ay kapılarını açacak olan Cenevre Otomobil Fuarı‘nda sahneye çıkacak. Süreç içerisinde çokça fotoğraflanan prototip versiyonu üzerinden gündeme gelen model için tanıtım öncesinde bir etkinlik düzenlen Audi, bu etkinlikte aracın temel dinamiklerinden bilgiler paylaştı. Tasarım noktasında da her ne kadar yüzde 100 aydınlanmamış bir model olsa da, S3’ü ailenin diğer modellerinden ayıracak temel bileşenleri prototip üzerinden bir rahatlıkla ayırt etmek mümkün. Performans ve altyapı ise ailenin diğer üyelerini bilenler için çok da yabancı sayılmayacak rakamlarla dolu.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2002 Audi S3 Sportback için tanıtım öncesinde satır başları

Yeni S3’ün rakamsal verilerine bakmak için gözlerimiz teknik tabloya çevirdiğimizde, kaputun altında yatan 2.0 litrelik benzinli motor ilk olarak biz karşılıyor. 306 beygir güç ve 400 Nm tork değeriyle bu modelde hizmet edeceğini gördüğümüz bu makinede ciddi bir revizyon yapıldığını söylemekse zor. Audi’nin S3 için elden geçirdiği parçalardan birisi de şanzıman. 7 kademeli çift kavrama bu şanzıman aracın vadettiği sürüş dinamiklerine cevap verebilmek adına yazılımsal olarak revize edildi. Markanın prototip üzerinden örneklendirerek üzerinde durduğu belki de en önemli gelişmeyse süspansiyon kısmında. Buradaki parçalarda ciddi bir revizyona gittiğini gördüğümüz mühendisler, aracın özellikle viraj kabiliyeti konusunda oldukça iddialı.

İlginizi çekebilir

Audi RSQ3