reklamı kapat

POPÜLER

Dacia Sandero Stepway çarpışma testi

2021 Dacia Sandero Stepway için çarpışma testi sonuçları açıklandı [Video]

 - Güncelleme: 14 Nisan 2021 14:36

Fiyat/performans sınıfında iddialı olan 2021 Dacia Sandero Stepway, Euro NCAP çarpışma testinde ortalamada iki yıldızla değerlendirildi.

Geride bıraktığımız şubat ayında test konuğumuz olan 2021 Dacia Sandero Stepway, uzun süredir kullanıcılar tarafından merak edilen otomobiller arasındaydı. Güncel pazardaki fiyat artışları sonrası, nispeten erişilebilir rakamlarıyla pek çok kişinin radarına giren yeni nesil için geriye kalan eksik parçalardan bir tanesi daha tamamlandı. Güvenlik konusundaki soru işaretleri ortadan kaldıran Euro NCAP çarpışma testinde, Sandero Stepway’in ortalamada iki yıldız aldığını görüyoruz. Fiziki testlerde nispeten başarılı olan model, eksik elektronik güvenlik ekipman desteğinin bedelini beklediğimiz gibi fazlasıyla ödedi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Dacia Sandero Stepway detaylı çarpışma testi sonuçları

Çarpışma testi sonuçlarında süper mini sınıfı içerinde değerlendirilen yeni Sandero Stepway, standart paketiyle ortalamada iki yıldızla karşımıza çıkıyor. Bu iki yıldızın detaylarına indiğimizde ise otomobilin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 70, çocuk korumasında yüzde 72, yaya korumasında yüzde 41 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 42 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz. Ortalamanın bu kadar düşük çıkmasının arasındaki sebep aslında maddelerden de kolaylıkla anlaşılabiliyor. Elektronik destek konusunda büyük oranda geride kalan Sandero Stepway’in, ABS ve acil fren destek sistemi gibi temel parçalar dışında ciddi bir elektronik destek barındırmadığını biliyoruz. Aracın gövde ve şasi direnci ise 70’in üzerinde puan alarak nispeten beklentileri karşılıyor. Eurp NCAP yöneticilerinin Sandero Stepway’in elektronik asistanlar dışında değerlendirildiğinde dört yıldızlık bir derecelendirme alabileceğini belirtmeleri de dikkat çekiyor. Araçta güvenlik odaklı kamera desteklerinin sunulmamasıysa güncel standartlar gereği “hayal kırıklığı” olarak nitelendiriliyor.