reklamı kapat

POPÜLER

Honda City 2023 fiyat listesi
2022 Honda City

2021 Honda City; Türkiye fiyatı açıklanan yeni neslin hayati rakamları

 - Güncelleme: 02 Eylül 2021 18:44

İddialı Türkiye fiyatlarıyla dikkat çeken 2021 Honda City için resmi kanattan öne çıkarılan rakamlara yakından bakma vakti.

Bugün düzenlenen Türkiye lansmanıyla birlikte fiyat ve donanım gibi merakla beklenen özellikleri resmiyet kazanan 2021 Honda City ailesi için teknik detaylar da artık masada. İki farklı paket ve tek motor seçeneğiyle listelerdeki yerini alan yeni nesil, 11 Eylül itibarıyla Türkiye’de satışa açılacak. Önceki nesline göre gerek tasarımda gerek konforda sınıf atladığının sinyallerini veren City’nin öne çıkan rakamlarına yakından bakalım.

2022 Honda City

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Honda City teknik özellikleri

Yeni City’i tanımak için rakamsal verileri hayati derecede önemli. Aracın rakamlarına derinlemesine inerken ilk olarak ebatlarına yakından bakalım. 4.568 milimetre uzunluk, 1.748 milimetre genişlik, 2.590 milimetre aks mesafesi ve 519 litrelik bagaj hacmi kullanıcıların ilk aşamada dikkatini çekecek rakamlar. Bu ebatları anlamak adına 10. nesil Civic ile büyük oranda benzerlik gösterdiğini özellikle belirtmekte fayda var. Yeni City’nin 1.189 kilogramlık bir otomobil olduğunu da paylaşmadan geçmeyelim.

Rakamların önemli bölümlerinden birisi de şüphesiz kaputun altındaki motorda yatıyor. Şimdilik sadece 1,5 litrelik benzinli motorla satışa sunulacak olan City ailesi için 1.0 litrelik üç silindirli motoru da önümüzdeki yıllarda listelerde görme olasılığımız söz konusu. 1,5 litrelik motora baktığımızda 6.600 devirde 121 PS’lik maksimum gücünü ve 4.300 devirde 143 Nm’lik maksimum torkunu ürettiğini görüyoruz. Bu motorla birlikte 0’dan 100’e hızlanmasını 10,6 saniyede tamamlayabilen City’nin 100 kilometredeki ortalama tüketim verisi ise 100 kilometre için 6,2 litre olarak veriliyor. 1.5 litre i-VTEC motor ile sunulan M-CVT şanzımanın, geleneksel manuel veya kademeli otomatik şanzımanlar gibi sabit dişli oranları yerine birbirine bakan ve motor torkunu metal bir kayışla ileten koni şeklinde iki kasnağı bulunuyor. CVT şanzımanlar, oranlı bir şanzımanla elde edilemeyen 2,5 ve 3,8 gibi vites oranlarını ayarlayabiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Honda mühendisleri, yeni City’de sürüş konforu ile gelişmiş yol tutuş dinamiklerini bir arada sunmak için süspansiyon sistemi üzerinde ağırlık verdiğini görüyoruz. Yeni City’de, amortisörün yayında ve milinde yapılan optimizasyon ile alışagelmiş yapı ile karşılaştırıldığında yüzde 150’ye kadar iyileştirme elde edildiğinin altını çiziyor. Yeni City ile ilgili detaylı bilgileri ve ilk sürüş izlenimlerimizi gün içerisinde sizlerle paylaşmaya devam edeceğiz.

İlgili Video