reklamı kapat

POPÜLER

2021 Honda Jazz Hybrid Crosstar

2021 Honda Jazz Hybrid Crosstar; Türkiye satışı resmileşen arazi esintili versiyon ne sunuyor?

 - Güncelleme: 23 Nisan 2021 17:52

Dördüncü nesille birlikte ilk kez gelen arazi esintili 2021 Honda Jazz Hybrid Crosstar, kendine has parçalarıyla dikkat çekmeye çalışacak.

Honda Türkiye tarafından bugün yapılan açıklamayla birlikte Türkiye satış süreciyle ilgili bilgilerini aldığımız yeni nesil Jazz ailesi, Avrupa pazarında bir süredir satışta. Dış pazarda Basic, Home, Ness, Crosstar ve Luxe adı verilen beş farklı paketle sunulan dördüncü nesil Jazz, beraberinde getirdiği pek çok yenilikle şüphesiz merak edilen isimler arasında. Merak edilenler listesinin üst sıralarında yer alanlardan birisi de yeni nesille birlikte ilk kez aileye getirilen arazi esintileri. Ford Fiesta ve Hyundai i20 Active versiyonlarındaki felsefenin bir benzerinden doğan Crosstar versiyonu, Jazz’ın yenilenen yüzünün en dikkat çekenlerinden birisi olacak. Marka tarafıyla yaptığımız görüşme sonrasında 24 Mayıs’ta düzenlenecek Türkiye lansmanında boy göstereceğini öğrendiğimiz 2021 Honda Jazz Hybrid Crosstar, tüm paketlerle birlikte aynı anda satışa sunulacak. Haziran ayında başlayacak olan satışlar ve lansman öncesinde Crosstar modeliyle ilgili öne çıkanları bir kez daha hatırlayalım istedik.

Öne çıkanlarıyla 2021 Honda Jazz Hybrid Crosstar

Crosstar versiyonuyla birlikte Jazz’ın dinamiklerinde araziye vurgu yapan belli başlı değişimler standart olarak karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz süreçte deneyimlediğimiz rakiplerinde olduğu gibi bu parçalar arasında; tavan barları, çift renk seçeneği, plastik tampon ve gövde panelleri ve 16 inçlik özel tasarım jantlar ön plana çıkıyor. Crosstar paketinde sunulacak ana renk seçenekleri de diğer Jazz versiyonlarıyla ayrılacak daha hareketli parçalar üzerine kurulu.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Gövdeye yapılan değişimlerle birlikte standart Jazz ailesinden ebatsal olarak biraz daha büyük olacak Crosstar, bunun bir götürüsü olarak 0-100 gibi performans bölümlerinde ufak da olsa daha geride konumlanacak. Aracın yerden yükseklik değerinin de standart pakete göre artırılacak olması, hafif arazi sürüşlerinin de yolunu açıyor. Crosstar ailenin diğer üyelerinden 30 milimetre daha yüksek, 31 milimetre daha geniş ve 46 milimetre daha uzun olacak. Dış taraftaki ebat artışının bagaj kısmında ise tam tercih eğride olduğunu biliyoruz. Bu paketi tercih edecekler hatcback versiyondan biraz daha az bagaj hacmine sahip olacağını da bilmeli.


Crosstar’ın motor dinamikleri ise ailenin diğer üyeleriyle birebir aynı olacak. Geçtiğimiz süreçte verileri açıklanan hibrit kombinasyonunda 1,5 litrelik i-VTEC benzinli motoru konumlandıran Honda, elektrik motorlarıyla birlikte ortaya yaklaşık 110 beygir güç ve 253 Nm tork değerlerini çıkartıyor. Jazz Hybrid’in standart versiyonlaru bu kombinasyonla birlikte 0’dan 100’e hızlanmasını 9,4 saniyede tamamlayabiliyor. Crosstar’da ise bu değer 9,9 saniye olacak. Maksimum hız limiti ise 175 km/s. Mayıs ayının son haftası içerisinde fiyat dahil tüm Türkiye donanım detaylarıyla karşımızda olacak. Jazz ailesiyle ilgili öne çıkan özelliklere haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili video