reklamı kapat

POPÜLER

2021 Honda Jazz Hybrid

2021 Honda Jazz Türkiye fiyatları ve versiyon seçenekleri açıklandı

 - Güncelleme: 24 Mayıs 2021 11:27

İki farkı paket üzerinden Türkiye’ye giriş yapan 2021 Honda Jazz Hybrid ailesinde Crosstar versiyonu da listede.

Honda’nın milenyum ile birlikte ürün gamına eklediği kompakt modeli Jazz, 2020 model yılıyla birlikte dördüncü jenerasyonuyla karşımıza çıktı. Markanın yeni nesil hibrit altyapısından güç alan yeni jenerasyon, beraberinde getirdiği SUV esintili Crosstar versiyonuyla da ilkleri içeriyordu. Bir süredir dış pazarda satışta olan yeni Jazz ürün gamı, bugün düzenlenen dijital lansmanla birlikte resmi olara Türkiye’ye de giriş yapıyor. İki farklı versiyon üzerinden satışlarına başlanan 2021 Honda Jazz ailesi için kısa vadede farklı bir donanım veya versiyon Türkiye pazarında planlanmıyor.

2021 Honda Jazz Hybrid fiyat listesi

Bugün düzenlenen dijital lansmanla birlikte açıklanan fiyatlar şu şekilde;

Jazz Hybrid Executive 310.000 TL
Jazz Hybrid Executive Crosstar – 320.000 TL

2021 Honda Jazz Hybrid teknik özellikleri

Yeni nesil Jazz ailesinin tamamında hibrit motor dinamiklerini merkezde görüyoruz. Geçtiğimiz süreçte verileri açıklanan bu hibrit reçetesinin merkezine 1,5 litrelik i-VTEC benzinli motoru konumlandıran Honda, elektrik motorlarıyla birlikte ortaya yaklaşık 110 beygir güç ve 253 Nm tork değerlerini çıkartıyor. Jazz Hybrid’in bu kombinasyonla birlikte 0’dan 100’e hızlanmasını 9,4 saniyede tamamlayabildiğini ve maksimumda 175 km/s hıza çıkabildiğini görüyoruz. Aracın ekonomi sürüş karakteriyse kullanıcıları memnun edecek seviyede. Yapılan testler sonucunda fabrika versisi olarak 100 kilometrede 4,5 litrelik ortalama yakıt tüketen bir Jazz versiyonuyla karşı karşıyayız. Yine verilerde Jazz Hybrid’in kilometre başına 102 gramlık karbon salınımı yaptığını da görüyoruz. Ailenin merak edilen versiyonu olan Crosstar’ın detaylı özelliklerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

Güvenlikte öne çıkanlar

Yeni nesil Jazz ailesi güvenlik konusunda da çok ciddi nitelikleri beraberinde getiriyor. Araç için kasım ayında açıklanan Euro NCAP çarpışma testi sonuçlarında 5 yıldızla derecelendirildiğine şahit olmuştuk. Bununla birlikte Jazz sınıfında ilk niteliğinde güvenlik özelliklerini sunmaya hazırlanıyor. Araçtaki pasif güvenlik özellikleri, en güncel Honda SENSING aktif güvenlik ve sürüş destek teknolojileri paketi ile tamamlanıyor.

Açı oranı iyileştirilerek çözünürlüğü yükseltilen kamera, önceki nesil Jazz’daki Şehir İçi Aktif Fren Sistemi (CTBA) sensör kurulumunun yerini alıyor. Yeni kamera; aracın yol dışına çıktığını, yaklaşmakta olan bir aracı veya sinyaller etkin olmadığında aracın şerit değiştirdiğini tespit etme dahil daha geniş bir alanı ve daha fazla sürüş koşulunu tanımlayabiliyor. Kamera aynı zamanda sürekli net bir görüş için buğulanmayı da önleyebiliyor. Honda SENSING birçok teknolojiyi bünyesinde barındırıyor. Aydınlatması olmayan yollarda yayaları da tespit etmek için gece kullanım özellikleri daha da geliştirilen Çarpışma Önleme Fren Sistemi kavşaklarda dönüş yaparken karşıdan bir araç gelmesi halinde sürücüyü uyarıyor.

Adaptif Hız Sabitleme Sistemi sürüş hızını öndeki araca göre ayarlarken aynı zamanda düşük hız sürüşlerini de destekliyor. Şerit Takip Sistemi 72 km/s ve üzerindeki hızlarda şehir içinde, şehirlerarası yollarda ve çok şeritli otoyollarda sürüş güvenliğini desteklerken Yoldan Çıkma Önleme Sistemi, aracın asfalt dışına çıkması, yaklaşmakta olan bir araç olması veya sinyaller etkin olmadığında aracın farklı bir şeride geçmesi halinde sürücü uyarıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Jazz’da Trafik İşareti Tanımlama Sistemi de konumlandırılacak. Hız Sınırı ve Girilmez trafik işaretlerini tanımlayan sistem gösterge panelinde aynı anda iki işareti birden gösterebiliyor. Akıllı Hız Sabitleme Sistemi ise aracın hızını sistemin tanımlamış olduğu hız sınırı işaretine göre ayarlıyor. Algılanan Hız Sınırı İşareti o anki sürüş hızından daha düşük ise sistem önce sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarıyor ve ardından aracın hızını düşürüyor. Otomatik Uzun Far Yardımcısı 40 km/s ve zerindeki hızlarda yol ve sürüş koşullarına bağlı olarak uzun farları otomatik olarak etkinleştiriyor ve devreden çıkartıyor. Arka Çapraz Trafik Uyarısı ile desteklenen Kör Nokta Bilgi Sistemi Executive donanım seviyesinde standart olarak sunuluyor.

Yeni Jazz’da artan iç hacme paralel olarak kullanım alanlarında da ileriye taşınma var. Koltukların kullanım şekline bağlı olarak bagaj hacminin 298 litre ile 1.205 litre arasında değiştiği bir deneyim kullanıcıları bekliyor. Yeni Jazz’ın modern bir görünüm sunan kaliteli malzemeler ve yumuşak dokunma hissi uyandıran yüzeyleri fark yaratırken; aynı zamanda kullanıcı odaklı konsolun ince ve yatay tasarımı geniş bir görüş alanı sağlıyor ve kabin içi ferahlık hissini güçlendiriyor. 7 inçlik TFT gösterge paneli ve tüm versiyonlarda standart olarak sunulan 9 inçlik HMI dokunmatik ekran ön planda olacak. Yeni nesille birlikte inceltilen A sütunları, önceki nesilde 69 derece olan yatay görüş açısını 90 dereceye çıkartıyor.

İlgili video