reklamı kapat

POPÜLER

Hyundai Tucson fiyat listesi
Hyundai Samsung
Hyundai Tucson 2023 fiyat listesi
2022 Hyundai Tucson
Hyundai Tucson 2023 fiyat listesi

2021 Hyundai Tucson; yeni neslin Türkiye tarihi resmiyet kazandı

 - Güncelleme: 10 Mayıs 2021 16:14

Türkiye için lansman tarihin açıklanan 2021 Hyundai Tucson, sınıfındaki dinamikleri değiştirmek konusunda fazlasıyla iddialı.

Tanıtımıyla birlikte ilgi odağı olmaya başlayan yeni nesil Hyundai Tucson için Türkiye macerası da nihayet başlıyor. Amerika da dahil olmak üzere satışa sunulduğu pazarlarda elde ettiği satış başarısıyla rakiplerine gözdağı vermeye başlayan Tucson, mayıs ayı itibarıyla Türkiye’deki listelerdeki yerini alacak. Resmi kaynaklar tarafından yapılan açıklamayla takvimi netleşen 2021 Hyundai Tucson, 21 Mayıs’ta düzenlenecek dijital etkinlikle karşımızda olacak. Donanım seçenekleri ve fiyatları da bu etkinlikle birlikte açıklanacak yeni Tucson, dış pazarlarda yakaladığı başarıyı sürdürmek konusunda iddialı.

Hyundai Samsung
Hyundai Tucson 2023 fiyat listesi
2022 Hyundai Tucson
Hyundai Tucson 2023 fiyat listesi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Hyundai Tucson hakkında bilmeniz gerekenler

Küresel tanıtımı Eylül 2020’de gerçekleştirilen Tucson, NX4 koduyla artık dördüncü jenerasyonuyla yollarda olacak. Bir önceki neslinden tamamen farklı bir tasarımla gelen yeni model, bu açıdan Hyundai için bir devrimi temsil ediyor. Genel olarak, selefinden daha büyük ve daha geniş bir gövdeye sahip olan Tucson, eski nesline göre daha kaslı duruşu, sert ve keskin hatları ve dinamik oranlarıyla oldukça güçlü bir SUV imajı çiziyor. “Sensuous Sportiness” tasarım kimliğine göre geliştirilen popüler model, orantı, mimari, stil ve teknoloji ile karakterize ediliyor.

Bir önceki nesle göre 20 mm daha uzun, 15 mm daha geniş ve 10 mm artırılmış dingil mesafesi gelen Yeni Tucson, her zamankinden daha geniş. Arkada tarafta oturan yolcular, 26 milimetre artan ek diz mesafesiyle artan bu ebatların ferahlığını fazlasıyla hissedecek. Bu arada, bagaj kapasitesi de seçilen motor ve güç aktarım sistemine bağlı olarak 33 ile 107 litre arasından artırılmış durumda. Hyundai tarafından açıklanan hacim 620 litre ve koltuklar katlandığında da 1.799 litreye kadar çıkabiliyor.


Hyundai Tucson’un iç mekanında da üç farklı renk kombinasyonu bulunuyor. Yeni nesil iç mekanda daha önceki Hyundai modellerinden farklı olarak alışılmışın dışında çizgiler var. Teknoloji ve bilgi uyumlu kokpit, şelalelerden ilham alınarak tasarlanmış. Orta konsoldan başlayarak arka kapılara kadar akan gümüş renkli çizgiler, kalitesi artırılmış malzemelerle bütünleştirilmiş. Segment lideri olma hedefiyle yola çıkacak olan Tucson’da 10,25 inç ekran kokpiti domine ediyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Hyundai Tucson için masada görünen motor seçenekleri

Yeni Tucson’un motor bazındaki giriş seviyesinde 1,6 litrelik benzinli motor karşımıza çıkıyor. 150 PS’lik güç üreten bu makineyi aynı hacimde dizel motor 115 PS’lik güç değeriyle takip ediyor. Üst tarafa doğru geçtikçe hibrit gücü devreye giriyor. 48V mimarisinin merkezinde olan bu seçenek benzinli motorun seviyesini 180 PS, dizel motorunkini ise 136 PS’e yükseltiyor. Benzinli motorun zirvesinde ise önümüzdeki yıldan itibaren satışa sunulacak 265 PS’lik ünitenin olduğunu da belirtmeden geçmeyelim. Şanzıman noktasında ise 6 kademeli manuel ve 7 kademeli otomatik parça karşımızda olacak. Tucson ürün gamının Türkiye’ye gelişiyle sahip olacağı ilk seçenekleriyse tanıtımla birlikte göreceğiz.

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Elantra