reklamı kapat

POPÜLER

2021 Hyundai Tucson

2021 Hyundai Tucson için çarpışma testi sonuçları açıklandı

 - Güncelleme: 27 Ekim 2021 17:01

Yeni tasarım çizgileriyle dikkat çeken 2021 Hyundai Tucson, Euro NCAP çarpışma testlerinden elde ettiği verilerle beklentileri karşıladı.

Hyundai’nin yeni jenerasyonuyla birlikte segment liderliği konusunda hiç olmadığı kadar iddialı hale getirdiği Tucson için uzun süredir beklenen çarpışma testi sonuçları nihayet geldi. Euro NCAP tarafından düzenlenen güncel test standartlarına alınan 2021 Hyundai Tucson, elde ettiği puanların ortalamasında beş yıldıza layık görüldü.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Hyundai Tucson çarpışma testi sonuçları

Euro NCAP tarafından açıklanan çarpışma testi sonuçlarında küçük SUV sınıfı içerinde değerlendirilen yeni nesil Tucson, standart paketiyle ortalamada beş yıldız almış durumda. Bu beş yıldızın detaylarına indiğimizde ise otomobilin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 86, çocuk korumasında yüzde 87, yaya korumasında yüzde 66 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 70 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz.

Hyundai modelleri, Hyundai Smart Sense aktif güvenlik ve sürüş yardımı özellikleri ile üretiliyor. Ön koltuktaki yolcuları daha da güvende tutmak için geliştirilmiş yedi hava yastığı sistemine ek olarak, Yeni TUCSON’un yükseltilmiş güvenlik paketi de artık Otoyol Sürüş Asistanı (HDA), Kör Nokta Görüş Monitörü (BVM), Kör Nokta Çarpışma Asistanı özelliği içeriyor. Kör Nokta Çarpışma Engelleme Yardımcısı (BCA) ve Ön Çarpışma Önleme Asistanı (Kavşak dönüş özellikli FCA), TUCSON’un hızını kontrol altında tutmasına ve trafikte öndeki araçla olan mesafeyi korumasına ve şeridinde kalmasına yardımcı oluyor.