reklamı kapat

POPÜLER

2021 Opel Mokka carpisma testi

2021 Opel Mokka için çarpışma testi sonuçları açıklandı [Video]

 - Güncelleme: 07 Temmuz 2021 16:19

Kısa süre önce Türkiye macerası da başlayan 2021 Opel Mokka için Euro NCAP tarafından beklenen çarpışma testi sonuçları resmiyete kavuştu.

Kısa süre önce test konuğumuz olan 2021 Opel Mokka, önceki neslini tamamen arkada bırakan bir kimlik ve dinamikler asfalta iniyor. Markasının yeni tasarım karakterinin ilk temsilcilerinden birisi olan Mokka, geçirdiği evrim sonrasında elde ettiği modern karakterini teknolojik asistan tarafıyla da tamamlama potansiyeli taşıyor. Yavaş yavaş sokaklarda örneklerini görmeye başladığımız ikinci nesil Mokka ile ilgili merak ettiğimiz önemli bir başlık daha açığa kavuştu. Euro NCAP tarafından kısa süre önce açıklanan çarpışma testi listesinde karşımıza çıkan Mokka, en baz versiyonunun dikkate alındığı test koşullarından ortalama dört yıldızla ayrıldı. Bu test kriterinin elektrikli versiyon olan Mokka-E için de geçerli sayıldığını belirtmeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Opel Mokka çarpışma testi sonuçları

Euro NCAP tarafından açıklanan çarpışma testi sonuçlarında küçük SUV sınıfı içerinde değerlendirilen Opel Mokka, standart paketiyle ortalamada dört yıldızla karşımıza çıkıyor. Bu dört yıldızın detaylarına indiğimizde ise otomobilin; yetişkin yolcu koruma kategorisinde yüzde 73, çocuk korumasında yüzde 75, yaya korumasında yüzde 58 ve yardımcı güvenlik sistemlerindeyse yüzde 64 oranında başarı elde ettiğini görüyoruz. Bu sonuçlar doğrultusunda Mokka’nın baz versiyonunda standart olarak sunulan güvenlik desteklerinin kabul edilebilir olduğuna, opsiyonlarla birlikte çarpışmadan kaçında niteliklerinin tamamlanabildiğine işaret ediliyor. Mokka’nın rakiplerinden olan Nissan Juke ve Ford Puma’nın bu testlerde 5 yıldıza layık görüldüğünü de hatırlatalım.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR