reklamı kapat

POPÜLER

2021 Volkswagen Golf R Wagon

2021 Volkswagen Golf R Estate; Aile boyu “Drift” moduyla karşımızda

 - Güncelleme: 07 Temmuz 2021 15:57

Arteon Shooting Brake sonrasında ailenin ikinci performans odaklı SW modeli olan 2021 Volkswagen Golf R Estate, meraklılarının radarında olacak.

Sekizinci nesliyle yollardaki varlığını sürdüren Golf ailesinin ürün gamındaki çeşitlilik günümüzde de devam ediyor. Geçtiğimiz yıl içerisinde başlayan macerasında çokça motor ve versiyon seçeneğiyle karşımıza çıkan ailenin bu kez performans zirvesindeki hareketlilik gün yüzüne çıktı. 2021 Volkswagen Golf R Estate, SW gövde tipiyle Drift modunun bir araya geldiği nadir örneklerden biri olarak asfalta iniyor. Günümüzde bu tarz gövde tiplerinin görülme oranlarındaki düşüklüğü de göz önünde bulundurduğumuzda, Golf R Estate’in sınıfta ne kadar farklı bir noktada konumlandığını anlamak da kolaylaşıyor.

2021 Volkswagen Golf R Estate teknik özellikleri

Estate versiyonunun en büyük farkı tahmin edebileceğiniz üzere ebatsal verileri ve kullanım alanı üzerine şekilleniyor. Standart kullanımda 611 litrelik bagaj hacmiyle gelen bu ateşli otomobilde koltukları yatırdığımızda bu değer 1.642 litreye kadar esneklik gösteriyor. Yedinci nesile göre artan ebatları da düşündüğümüzde bu otomobilin iç yaşam alanında hissedilir geliştirmeler olduğu kolaylıkla fark edilecek.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bunlar dışında neredeyse tüm rakamsal verilerin HB ile aynı olduğunu söyleyebiliriz. Kaputunun altında 2.0 litrelik benzinli motorun standart geldiği model buna paralel olarak 315 beygir güce ve 420 Nm tork sahip. Standart olarak 7 kademeli DSG ve 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi de kullanıcıları bekleyen bileşenler arasında. Tüm parçaların bir araya gelmesiyle de Golf R Estate’in 0’dan 100’e hızlanması 4,9 saniye sürüyor. HB’e oranla 0,2 saniye yavaş olan otomobilin maksimum sürat değerinse ise 250 km/s ile herhangi bir değişim karşımıza çıkmıyor. Avrupa pazarındaki bölgelerde satışa sunulacak olan modelin fiyatlarının 50 bin euronun üzerinde olması bekleniyor.

İlginizi çekebilir

Tüm merak edilenleriyle yeni Volkswagen Golf