reklamı kapat

POPÜLER

2021 Hyundai Tucson Hybrid

2021 Hyundai Tucson Hybrid için elektrikli sürüş menzili onaylandı

 - Güncelleme: 19 Ağustos 2021 17:02

Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA), gerçekleştirdiği bağımsız testlerde 2021 Hyundai Tucson Hybrid için beklentileri karşılayan rakamlar paylaştı.

Yeni nesliyle birlikte geçtiğimiz yıllardaki başarısını bir üst noktaya yaşıma potansiyelini de beraberinde getiren Tucson bir süredir Türkiye’de de listelerde. 389.350 TL’den başlayan fiyatlarla benzinli ve dizel motor seçenekleriyle kullanıcılara sunulan ailenin yurt dışında hibrit dinamikleri de listelere girmeye başladı. Yeni neslin önemli farklılıklarından birisi olan şarj edilebilir hibrit kombinasyonu için tanıtımla birlikte 45-50 kilometrelik elektrik menzili sunabildiğini açıklayan Hyundai’nin bu verileri bağımsız oluşumlar tarafından onaylandı. Amerikan Çevre Koruma Ajansı (EPA) tarafından gerçekleştirilen testlerde 2021 Hyundai Tucson Hybrid için elektrikli sürüş menzili 53 kilometre olarak verildi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Hyundai Tucson Hybrid teknik özellikleri

Testlerde Tucson Hybrid’in ortalama tüketim değerinin de fabrika verilerine göre biraz daha iyi olduğu görülüyor. EPA verilerine göre aracın tam kapasiteli yakıt ve batarya dolumuyla birlikte 676 kilometreye kadar mesafe kat edebilmek mümkün. Tüketim oranları da 100 kilometre için ortalamada 2,94 litre olarak karşımıza çıkıyor. Yeni nesil Tucson’un kablo ile şarj edilebilir versiyonu, ailenin diğer üyelerinden de bildiğimiz 1,6 litrelik benzinli motorla geliyor. Bu motor kendi başına 177 beygir güç üretirken, hibrit dinamiklerin beraberinde getirdiği elektrik motorunun da işin içerisine girmesiyle birlikte ortaya 265 PS güce ve 350 Nm torka sahip bir versiyon çıkıyor. Standart olarak dört tekerlekten çekişli altyapıyla gelecek olan modelin, diğer versiyonlara oranla ufak da olsa bir bagaj hacmi kaybı olacak. Bu değer Hyundai verilerinde 620 litreden 558 litreye gerileme olarak veriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili video

Hyundai Ioniq 5