reklamı kapat

POPÜLER

2022 Hyundai Tucson
Hyundai

2021 Hyundai Tucson; yeni neslin hibrit versiyonu için rakamsal veriler detaylandı

Önümüzdeki yılın bahar döneminden itibaren pazara sunulacak 2021 Hyundai Tucson Plug-in Hybrid, meraklıları için teknik nitelikleriyle karşımızda.

2021 model yılıyla birlikte yepyeni bir jenerasyona kavuşan Tucson bir süredir Avrupa pazarındaki bazı bölgelerde asfalta üzerinde boy gösteriyor. Türkiye pazarındaki geleceği önümüzdeki yılın ilk dönemleriyle birlikte netleşmesini beklediğimiz modelle ilgili versiyon çeşitliliği de üzerindeki bulutları dağıtmaya devam ediyor. Standart parçaların ardından, önümüzdeki bahar döneminde piyasaya sunulması planlanan 2021 Hyundai Tucson Plug-in Hybrid için resmi kanattan rakamsal detaylar da netliğe kavuştu.

Hyundai

2021 Hyundai Tucson Plug-in Hybrid teknik özellikleri

Yeni nesil Tucson’un kablo ile şarj edilebilir versiyonu, ailenin diğer üyelerinden de bildiğimiz 1,6 litrelik benzinli motorla geliyor. Bu motor kendi başına 177 beygir güç üretirken, hibrit dinamiklerin beraberinde getirdiği elektrik motorunun da işin içerisine girmesiyle birlikte ortaya 265 PS güce ve 350 Nm torka sahip bir versiyon çıkıyor. Açıklanan resmi verilerde bu versiyondaki saf elektrikli sürüş moduyla 50 kilometrelik menzil yakalanabildiği de kendisine yer buluyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Şarj edilebilir hibrit Tucson’a sahip olmayı düşünenlerin ana hatlarıyla bilmesi gereken birkaç önemli nokta daha masada. Standart olarak dört tekerlekten çekişli altyapıyla gelecek olan modelin, diğer versiyonlara oranla ufak da olsa bir bagaj hacmi kaybı olacak. Bu değer Hyundai verilerinde 620 litreden 558 litreye gerileme olarak veriliyor. Elektronik süspansiyon desteği başta olmak üzere son nesil güvenli destekleriyle yolda olacak hibrit dinamiklerin ne denli ilgi göreceği merak konusu.

İlginizi çekebilir

Karşınızda yeni Elantra