reklamı kapat

POPÜLER

2021 Peugeot 308 SW
Peugeot elektrikli otomobil

2021 Peugeot 308 SW; yeni neslin beklenen versiyonu tanıtıldı

 - Güncelleme: 23 Haziran 2021 22:09

Keyif veren tasarım çizgileriyle yeni neslin beklentilerini artıran 2021 Peugeot 308 SW, bu yıl içerisinde kademeli olarak yollara çıkacak.

Son yıllarda D segment ve üzeri sınıflarda seyreden isimler üzerinden nispeten yükselişe geçen SW gövde tipi, kullanım kolaylığının yanında yeni tasarım dilleriyle de güzel bir harmoni vadediyor. Uzun süren bekleyişin ardından geçtiğimiz mart ayında tanıtımı gerçekleştirilen yeni nesil Peugeot 308’in de SW gövde tipine sahip olacağı geliştirme sürecinde netlik kazanmıştı. Otomobil tutkunlarında yeni tasarım diliyle birlikte beklenti yaratmayı başaran versiyon, HB’in tanıtımının üzerinden geçen üç aylık zaman diliminin ardından karşımızda duruyor. İlk teslimatların bu yılın son çeyreğinde yapılacak olan 2021 Peugeot 308 SW, zengin motor seçenekleriyle de geniş kullanıcı kitlesine hitap etme potansiyeline sahip.

Peugeot elektrikli otomobil

2021 Peugeot 308 SW özgün tasarım çizgileriyle HB’den ayrılıyor

508 SW ile birlikte Peugeot ürün gamının bu gövde tipindeki ikinci seçeneği olarak ürün gamına girecek olan model, ilk aşamada ebatlarıyla HB’den ayrılıyor. Altyapı olarak ailenin diğer üyelerinde gördüğümüz EMP2’yi paylaşan modelin HB’den uzunluk ve bagaj avantajı olduğunu görüyoruz. HB’de 4.367 milimetre olan toplam uzunluk burada 4.640 milimetreye esniyor. Açıklanan uzunluk değeri önceki versiyona göre de 6 santimetrelik artış anlamına da geliyor. Bu pozitif etkiler sayesinde HB’de 412 litre olan bagaj hacmi de 608 litreye çıkıyor. Ebatlarla birlikte farklılaşan elementler arasında arka tasarım ögeleri var. Arka bölümde kendine has spoiler ve tampon gibi sportif elemanlarla bezenen modelin özel olarak tasarlanan arka çizgileriyle 0,27 gibi hiç fena sayılmayacak bir sürtünme katsayısı değerinin yakalandığını görüyoruz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yukarıda bahsettiğimiz dinamikler dışında SW’nin donanım ve motor bazında tüm seçeneklerini HB ile paylaştığını söyleyebiliriz. Yeni nesil i-Cockpit ögeleri 10 inçlik multimedya ve 10 inçlik dijital sürücü ekranıyla burada da karşımıza çıkıyor. Üst versiyonlarda tercih edilebilen Focal imzalı premium ses sistemi de 308 SW’nin deneyimini yukarı taşıyanlar arasında. Kaputun altına geldiğimizde dizel, benzinli ve şarj edilebilir hibrit gibi esnek seçenekler listede olacak. Giriş seviyesinde yine 130 beygirlik güç üreten 1,2 litre benzinli motor gelirken, dizel kanadında 1,5 litrelik seçenek tercih edilebilecek. Bu ünitelerde EAT8 otomatik şanzıman standart olarak yer buluyor. Ailenin performanslı üyeleriyle birlikte hibritler devreye giriyor. 1,6 litrelik benzinli motorun çevresinde şekillenen iki hibrit seçenek 180 ve 225 PS’lik güç değerleriyle alınabilecek. Bu versiyonlarda elektrikle desteklenen e-EAT8 şanzıman standart olarak geliyor. Üretimi Fransa’da gerçekleştirilecek olan 308 SW için fiyatlar önümüzdeki günlerde açıklanacak.

İlgili video