reklamı kapat

POPÜLER

2021 Renault Clio Lutecia Limited Edition

2021 Renault Clio Lutecia Limited Edition; Paris’in antik dönemine giden özel versiyon

 - Güncelleme: 05 Ağustos 2021 15:17

Birleşik Krallık merkezli olarak satışa sunulacak olan 2021 Renault Clio Lutecia Limited Edition, sınırlı üretim adetleriyle koleksiyon niteliği taşıyor.

Halihazırda beşinci jenerasyonuyla asfalt üzerindeki macerasına devam eden Clio, üretiminin Türkiye’de gerçekleştirilmesinden ötürü pazar için de önemli modeller arasında. Satış adetleriyle de uzun süredir markanın öncülerinden birisi olan kompakt sınıf temsilcisi için Birleşik Krallık odağında özel bir versiyon radarımıza takıldı. Beşinci nesil için bir ilk niteliği taşıyan 2021 Renault Clio Lutecia Limited Edition, adını bugün Paris’in olduğu bölgenin antik dönemdeki yerleşiminden alıyor. Tasarımsal bazdaki farklılıklarıyla dikkat çeken modelin toplam üretimi 300 adetle sınırlı olacak. Clio Lutecia’nın Türkiye’de satışa sunulmayacağını da özellikle belirtmeden geçmeyelim.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Fark yaratan detaylarıyla 2021 Renault Clio Lutecia Limited Edition

Versiyona özel olarak değiştirilen panellerle birlikte görünümde biraz daha minimal ve zengin bir hava yakalanmak isteniyor.Ön ızgarada başlayıp havalandırma, jantlar ve arka difüzöre kadar uzanan panel rengi bunu ilk aşamada kolaylıkla anlaşılır kılıyor. Standart olarak 17 inçlik jant setiyle gelen Clio Lutecia, donanım bazında ise zirve paketlerden biri üzerine geliştiriliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Bu sayede araçta 7 inçlik dijital sürücü ekranı, 9,3 inçlik multimedya ekran ve uydu navigasyonu gibi önemli özellikler standart olarak geliyor. Sürüş destek asistanları arasında ise; şerit asistanları, aktif acil frenleme, trafik levhaları algılama, ön-arka park sensörü ve geri görüş kamerası öne çıkıyor. Versiyonun kaputunun altında ise 1.0 litrelik üç silindirli motor standart geliyor. 90 beygir güç ve 160 Nm tork üreten motorla birlikte aracın 0’dan 100’e hızlanması 12,2 saniye sürüyor. Tanıtımıyla birlikte sipariş alımları başlayan Clio Lutecia için Birleşik Krallık’taki fiyatı 20.200 sterlin olarak açıklandı.

İlgili video

Yeni Clio tanıtımı