reklamı kapat

POPÜLER

2021 Renault Twingo Electric

2021 Renault Twingo Electric için teknik özellikler ve yurt dışı fiyatları açıklandı

Tanıtımının üzerinden geçen sekiz aylık zaman diliminin ardından 2021 Renault Twingo Electric için kullanıcılarla buluşma vakti geldi.

İlk resmi detaylarıyla Z.E rozeti üzerinden şubat ayında karşımıza çıkarılan elektrikli Twingo için beklenen satış süreci geldi çattı. Fransa başta olmak üzere Avrupa merkezli olarak piyasaya sürülecek olan modelle ilgili bir süredir var olan gizem bulutları da bugün itibarıyla dağılıyor. 2021 Renault Twingo Electric için resmi kaynaklardan gönderilen detaylar, pek çok teknik özellikle birlikte yeni fotoğrafları da beraberinde getiriyor. Markanın giriş seviyesi modellerinden biri olarak yola devam edecek Twingo Electric, Fransa’da 21.350 euroluk başlangıç fiyatıyla satışta olacak.

2021 Renault Twingo Electric 275 kilometreye kadar menzil kat edebiliyor

Kullanıcılarla ilk buluşması mart ayındaki Cenevre Otomobil Fuarı kapsamında yapılması planlanan modelin, bu kapsamda pandemi kurbanlarından birisi olduğunu söylemek mümkün. Bu gecikmeyi bir kenara bıraktığımızda ise bizleri günlük kullanım ihtiyaçlarını kolaylıkla karşılayacak bir elektrikli otomobil bekliyor olacak. Üzerinde bir adet elektrik motoruyla gelen model, 81 beygir güce ve 160 Nm torka sahip. Bu ünite ile maksimumda 135 km/s hıza çıkabileceğini gördüğümüz aracın 0’dan 50’ye hızlanması 4 saniye, 0’dan 100’e hızlanmasıysa 12,9 saniye sürüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Twingo ZE’nın batarya bölümüne baktığımızda ise 22 kWh‘lık bir paket karşımıza çıkıyor. Geçtiğimiz şubat ayında araca maksimum 250 kilometrelik maksimum menzil değerini getirdiği açıklanan bu batarya, son güncellemenin ardından şehir içi kullanımda 270 kilometre sevilerine kadar esneyebiliyor. Twingo Electric’in şarj süreleriyse kaynağın niteliğine göre hissedilir oranda değişiklik gösteriyor. En iyi oranda 22 kW’lık kaynak desteğini sunabilen otomobilin bataryasını, bu ünite üzerinden 30 dakikada 80 kilometre gidebilecek kadar doldurmak mümkün. 2,3 kW’lık bir kaynak üzerinden 13,5 saatte tamamen doldurulabilen batarya, 3,7 kW kaynak ile 8 saate, 7,4 kW kaynak ile ise 4 saatte şarj edilebiliyor. Life, Zen ve Intens olmak üzere üç farklı donanım paketiyle satışa sunulan Twingo Electric’in ne denli ilgi göreceği merak konusu.

Yeni Renault Twingo tanıtımı