reklamı kapat

POPÜLER

2020 Renault Twingo Z.E.

2020 Renault Twingo Z.E. tanıtıldı; işte elektrik dinamiklerinden önemli özellikler

İpuçlarının ardından fuar öncesinde resmi detayları da paylaşılan 2020 Renault Twingo ZE, şehir içi kullanım dinamikleriyle ihtiyaçları karşılamaya hazır.

Elektrikleşme sürecini Dacia ile genişletmeye hazırlanan Renault’da Cenevre Otomobil Fuarı hazırlıkları da sıkı şekilde devam ediyor. Ürün gamının birçok modelini yenilenmiş dinamikleriyle organizasyona getirmeye hazırlanan Fransız üretici bugün listeye bir ismi daha ekledi. Geçtiğimiz yılın ocak ayında yenilenen dinamikleriyle karşımıza çıkan Twingo, bu kez tam elektrikli versiyonuyla fuar öncesinde karşımızda. İki hafta önce tanıtımıyla ilgili ilk ipuçlarının paylaşıldığı 2020 Renault Twingo Z.E. için kendi sınıfındaki rekabette bir hayli artmış durumda. Volkswagen, Skoda ve Seat gibi isimlerle devam eden sürecin elektrik yansıması da kullanıcıları cezbedecek noktaya geldi.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2020 Renault ZE teknik özellikleri

Ağırlıklı olarak şehir içi odaklı düşünülmesi gereken bir elektrikli otomobil olan yeni Twingo Z.E. teknik özellikleriyle de bunu net şekilde gösteriyor zaten. Üzerinde bir adet elektrik motoruyla gelen model, 81 beygir güce ve 160 Nm torka sahip. Bu ünite ile maksimumda 135 km/s hıza çıkabileceğini gördüğümüz aracın 0’dan 50’ye hızlanması ise 4 saniye sürüyor. Twingo ZE’nın batarya bölümüne baktığımızda ise 22 kWh‘lık bir paket karşımıza çıkıyor. Yapılan testlerde ise WTLP şartlarında 250 kilometrelik maksimum menzil değerinin elde edildiğini görüyoruz. Gelelim şarj kısmına. Renault, Twingo ZE’nin 2,3 kW’lık bir kaynak üzerinden 13,5 saatte tamamen doldurulabileceğini söylüyor. Eğer kaynak 3,7 kW olursa bu bu değer 8 saate, 7,4 kW olursa 4 saate kadar düşebiliyor. 11 ve 22 kW’lık hızlı şarj üniteleri ise en iyi derecede 63 dakikalık sürede bataryayı 0’dan 80’e getirebiliyor. Cenevre’de sahne almasıyla birlikte detaylı planlamasını da öğreneceğimiz 2020 Renault Twingo ZE ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

Yeni Renault Twingo tanıtımı