reklamı kapat

POPÜLER

2021 Skoda Fabia

2021 Skoda Fabia için prototip üzerinden önemli bilgiler

 - Güncelleme: 25 Şubat 2021 21:47

Tanıtımı için artık son hazırlıkların yapıldığı 2021 Skoda Fabia için resmi kanattan önemli özellikler yayınlandı.

7 yılın ardından yeni bir nesile kavuşacak olan Fabia için geri sayım sürecimiz devam ediyor. Kısa süre önce ipucu niteliğindeki görseli üzerinden nabız vermeye başlayan model için Skoda cephesi de artık son aşamalara geldi. Prototip üzerinden devam eden geliştirme sürecini ilk kez basına açan marka bu vesileyle yeni neslin öne çıkan parçalarından detaylar paylaştı. Scala ve Octavia sonrası revize edilen yeni marka yüzüne sahip olacak 2021 Skoda Fabia, yeni LED ışıklandırma grubuyla da güncel rekabete ayak uyduracak seviyeye getirilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2021 Skoda Fabia

Volkswagen grubunun benzer sınıfta seyreden diğer modellerinin de temelini oluşturan MQB A0 platformu üzerine geliştirileceğin bildiğimiz yeni Fabia, teknolojisini ve motorlarını da buna paralel parçalar üzerinden alacak. Fabia’yı ailenin diğer üyelerinden ayıracak en büyük özellik ise HB’in yanında Station Wagon gövde tipiyle de tercih edilebilecek olması. Görsellerle birlikte araçla ilgili ebatsal veriler de kendisini gösterdi. Resmi kaynaklara göre karşımıza; 4.107 milimetre uzunluk ve 1.780 milimetre genişlik değerlerine sahip bir jenerasyon çıkarılacak. Daha uzun ve geniş yapısının yanında önceki neslin göre aks mesafesi 94 milimetre artırılacak olan Fabia’nın kullanışlılık yanında dış görünüş olarak da daha oturaklı bir araç olacağını söyleyebiliriz.


Şimdilik fotoğrafları paylaşılmasa da artık kokpitle ilgili de önemli özellikler masada kendisini gösteriyor. Direksiyonun arkasında 10,2 inçlik dijital sürücü ekranı ve 9,2 inçlik multimedya ekran üst seviye donanım paketleriyle birlikte Fabia’nın iç dünyasını zenginleştirecek elemanlardan olacak. Bunlar yine Octavia’dan alışık olduğumuz donanımlar. Fabia’nın yeni nesille birlikte elektronik asistan destekleri de modern dünyaya uygun şekilde çeşitlendirilecek. Adaptif Hız sabitleyişi ,şerit takip, trafik ve park asistanları bu noktada üst segment otomobilleri aratmayacak şekilde Fabia’nın da listelerinde kendisine yer bulacak. Yeni neslin kaputunun altında ise bizleri 1.0 litrelik motorun turbo ve atmosferik versiyonları karşılayacak. Satın alınabilecek en güçlü Fabia versiyonunda ise 1,5 litrelik motoru 150 PS’lik güç üretim kombinasyonunda göreceğiz. Şanzıman kısmında manuel ile birlikte 7 kademeli DSG listede. Önümüzdeki bahar döneminde resmi tanıtımı gerçekleştirilecek Fabia ile ilgili gelişmeler LOG.com.tr’de olacak.

İlginizi çekebilir

Yeni Octavia çarpışma testi