reklamı kapat

POPÜLER

2021 Skoda Fabia

2021 Skoda Fabia; yeni nesilden ilk görsel tasarım detayları geldi

 - Güncelleme: 22 Nisan 2021 15:00

Mayıs ayının ilk haftası içerisinde tanıtılacak olan 2021 Skoda Fabia için rakamsal veriler sonrası tasarım çizgileri de gelmeye başlıyor.

4 Mayıs’ta düzenlenecek tanıtım etkinliği için geri sayımına devam ettiğimiz yeni nesil Fabia için resmi kaynaklardan çözülmeler devam ediyor. Geçtiğimiz ay içerisinde temel rakamsal verileriyle gündemimize gelen model için şimdi de tasarım detayları render görselleriyle kendisini gösteriyor. Markasının Scala ve Octavia gibi yeni modellerinde çizdiği profili üzerinde taşıyacağının mesajlarını veren 2021 Skoda Fabia, güncellenen far teknolojisiyle de sınıf atlamaya hazırlanıyor. Marka tasarımcılarının yeni nesil Fabia’nın dış tasarım çizgilerinde Çekya bayrağından esinlenildiği açıklaması da ilgi çeken noktalar arasında.

2021 Skoda Fabia için bilinen rakamlar

Volkswagen grubunun MQB A0 platformu üzerine geliştirileceğini bildiğimiz yeni Fabia, teknolojisini ve motorlarını da buna paralel parçalar üzerinden alacak. Aracın ebatları da resmiyet kazanan detaylar arasında. Bu kapsamda 4.107 milimetre uzunluk ve 1.780 milimetre genişlik değerlerine sahip bir jenerasyon çıkarılacağını biliyoruz. Daha uzun ve geniş yapısının yanında önceki neslin göre aks mesafesi 94 milimetre artırılacak olan Fabia’nın kullanışlılık yanında dış görünüş olarak da daha oturaklı bir araç olacağını söyleyebiliriz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dördüncü nesille birlikte Fabia’nın kokpitinde de bir sınıf atlama göreceğiz. Tamamen yenilenen multimedya sistem giriş seviyesi paketlerde 6,8 inçlik ebatla gelecek. Üst donanımlarda ise 9,2 inçe terfi söz konusu. Buradaki yaşam alanında en büyük fark yaratıcılardan birisi de 10,25 inçlik dijital sürücü ekranı olacak ki bu ekrana da ailenin diğer üyelerinden alışığız. Fabia’nın yeni nesille birlikte elektronik asistan destekleri de modern dünyaya uygun şekilde çeşitlendirilecek. Adaptif Hız sabitleyişi ,şerit takip, trafik ve park asistanları bu noktada üst segment otomobilleri aratmayacak şekilde Fabia’nın da listelerinde kendisine yer bulacak. Motor seçenekleri de geçtiğimiz gün tanıtılan Polo ile paralel konumda. Giriş seviyesinde 1.0 litrelik motorun atmosferik dinamikleri gelirken, üst paketlerde turbo desteği devreye girecek. 150 PS güç sunan 1,5 litrelik TSI’ı da listelerde görebiliriz.

İlginizi çekebilir

Yeni Octavia çarpışma testi