reklamı kapat

POPÜLER

2021 Volkswagen Polo

2021 Volkswagen Polo; makyajlı versiyonla gelen önemli yenilikler

 - Güncelleme: 21 Nisan 2021 23:12

Standart özellik listesi bir hayli geliştirilen 2021 Volkswagen Polo ailesi, tasarım ve teknolojisiyle artık daha modern.

2017 yılından beridir altıncı jenerasyonuyla yollardaki köklü macerasına devam eden Polo için modern dinamiklerle makyajlanma vakti geldi. Geçtiğimiz hafta içerisinde ipuçlarıyla mesajları verilmeye başlanan model, resmi kaynaklardan gönderilen tüm detaylarıyla artık karşımızda duruyor. Beklediğimiz gibi temel noktalarda yapılan modernleştirme dokunuşlarını getiren bu makyajla birlikte Polo ürün gamının standart donanım listesi de daha zengin hale getirecek. 2021 Volkswagen Polo, ailenin zirve noktalarında gördüğümüz pek çok elektronik destek asistanını da artık üzerinde barındıracak donanımlarla destekleniyor.

2021 Volkswagen Polo için netleşen detaylar

Makyajın dış tasarıma olan etkisi temel birkaç parça odağında şekilleniyor. Matrix LED teknolojisini içeren yeni ışıklandırma gruplarıyla birlikte Polo’nun ön tamponunda yapılan dokunuşlarla daha dikkat çeken bir görünüm yakalanmak isteniyor. LED ışıklandırma grubunun gerek ön gerekse arka tarafta artık her model için standart olarak gelecek olması da kullanıcıları memnun edecek özellikler arasında. Adaptif Matrix LED sistemiyse ek ücret karşılığında araca entegre edilebilecek. Golf 8’de gördüğümüz ve ön ızgaradaki aydınlatma da yine Polo’larda standart olarak geliyor. Dış tasarıma etki eden yeni jant setleri de giriş seviyelerinde 15 inç olarak gelirken sportif paketlerde 16 inçe kadar yükseliyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Kapıları açıp kokpite geçtiğimizde de yine standart olarak gelen zengin donanımlar bizi bekliyor. 2017 yılında ilk kez kendisinde barındırdığı dijital sürücü ekranı, 8 inçlik ebatla artık Polo’nun alt versiyonlarına da geliyor. Giriş ve orta seviye paketlerde bu ekrana 6,5 inçlik multimedya sistem eşlik ediyor. Üst paketlerse ise sürücü ekranı 10,25 inçe yükselirken multimedya ekran 9,2 inçe terfi ediyor. Polo’nun adaptif hız sabitleyici ve şerit takip asistanlarını içeren elektronik destekleri de yine bu makyajla daha fazla etkisini gösterecekler arasında. Kullanıcı alanında hala mekanik el freninin konumlanılıyor olması da bunun için hala önümüzde zaman olduğunun bir göstergesi niteliğinde.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Polo’nun makyajla birlikte motor seçeneklerinde radikal değişimler yer alamayacak. Ailenini giriş seviyesinde 1.0 litrelik motorun atmosferik beslemeli versiyonunu 80 beygir güç ve 93 Nm tork değerleriyle görmeye devam diyoruz. Aynı motora gelen turbo dokunuşuyla birlikte rakamla 95 ve 110 beygire kadar çıkıyor. 7 kademeli otomatik şanzıman da turbo ünitelerle tercih listesine giriyor. Makyaj önceki versiyonda olduğu gibi sıkıştırılmış doğalgazlı Polo versiyonu da ürün gamında varlığını sürdürecek. 90 beygir güç ve 160 Nm tork değerleri vadeden bu versiyonda dizel motor verimliliğini arayan kullanıcılar hedefleniyor. Fiyatları önümüzdeki günlerde açıklanacak olan makyajlı Polo’nun Avrupa satışlarına yıl sonu itibarıyla kademeli olarak başlanması bekleniyor.

İlginizi çekebilir

Tüm merak edilenleriyle yeni Volkswagen Golf