reklamı kapat

POPÜLER

2021 Skoda Fabia
Skoda
2022 Skoda Fabia

2021 Skoda Fabia; yeni neslin üretim süreci başladı

Çek Cumhuriyeti’ndeki fabrikada üretim bandı macerası başlayan 2021 Skoda Fabia, Avrupa pazarına kademeli olara gönderilmeye başlanacak.

Geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirilen dünya lansmanıyla karşımıza çıkarılan dördüncü nesil Skoda Fabia için artık yollara çıkma vakti yaklaşıyor. Çekyalı üreticinin ülkesindeki fabrikaya gerçekleştirdiği 100 milyon euronun üzerindeki yatırımla banda çıkarttığı model için üretim macerası kısa süre önce resmen başladı. Avrupa pazarındaki satış süreci kademeli olarak başlayacak olan 2021 Skoda Fabia, bazı kilit bölgelere ise 2022’nin ilk çeyreğinde gönderilmeye başlanacak. Türkiye için de beklentilerin önümüzdeki yıl üzerine şekillendiği takvim, 2023 içerisinde Combi versiyonunun da listelerde olacağı notları beraberinde getiriyor.

Skoda
2022 Skoda Fabia

2021 Skoda Fabia cephesinden öne çıkanlar

MQB A0 platformu üzerine geliştirilen Fabia, yeni platformla birlikte önceki nesline göre 111 milimetre daha uzun bir otomobil olacak. Aracın 2.564 milimetrelik aks mesafesi değeri de beraberinde 94 milimetre gibi çok önemli bir artışı getiriyor ki bu da doğrudan bagaj alanı kısmında 50 litre olarak paylaşılan gelişimin temel sebepleri arasında. Standart olarak 380 litrelik bagaj hacmiyle gelen Fabia, bu alanda sınıfının lideri olarak sahneye çıkıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dördüncü nesil Fabia’nın yenilik bazında kendisini en çok farklı hissettireceği nokta kokpitte olacak. Burada ailenin diğer üyelerinden de bildiğimiz dijital kokpit elemanları karşımıza çıkıyor. 10,25 inçlik hayalet ekran ile birlikte üst paketlerde 9,25 inçe kadar büyüyebilen multimedya ekran yenilenen direksiyon ile birlikte ilk anda kendisini hissettirenler arasında. Fabia ailesinin motor seçenekleri içerisinde bulunduğu ekonomi sınıfına hitap edecek oranda geniş. İçerisinde atmosferik motorların da bulunduğu listede her türlü beklentiye karşılık verilmek isteniyor. Yeni nesil Fabia’nın detaylı motor seçenekleri ve özelliklerine haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili video