reklamı kapat

POPÜLER

2021 Toyota Highlander

2021 Toyota Highlander, 7 kişilik yolcu kapasitesiyle Avrupa’da

RAV4’ün üzerinde konumlanacak olan 2021 Toyota Highlander, 7 kişilik yolcu kapasitesiyle markası için de pazarda bir ilk niteliği taşıyor.

Toyota cephesi 2021 model yılıyla birlikte Avrupa’daki ürün gamını genişletmeye devam ediyor. Kompakt sınıfta seyreden Yaris Cross sonrasında bu kez üst kademelerdeki rekabette kendisine yer bulacak Highlander da ürün gamına dahil edildi. 7 kişilik yolcu kapasitesiyle markası için Avrupa pazarında ilkleri beraberinde getirecek olan 2021 Toyota Highlander, standart olarak hibrit motor dinamikleriyle geliyor. RAV4’ün üzerinde konumlanacak olan modelin Türkiye pazarında satışa sunulması şimdilik pek olası gözükmüyor.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öne çıkanlarıyla 2021 Toyota Highlander,

Toyota Highlander’in kaputunun altında ailenin diğer modellerinden de anımsadığımız Atkinson temelli 2,5 litrelik motor konumlanıyor. Bu motor önde ve arkada konumlandırılan elektrik motorları ve dört tekerlekten çekişli altyapıyla kombin edilerek performans noktasında iddialı veriler sunabiliyor. Açıklanan resmi rakamlar 248 PS gibi gayet yeterli bir güç değerini ortaya koyuyor ki bu sayede aracın 0’dan 100’e hızlanması 8,3 saniye sürüyor. Maksimum hız ise 180 km/s ile limitlendirilmiş durumda. Aracın donanım seçenekleri ise giriş seviyesinden itibaren oldukça zengin tutuluyor. Bu noktada akıllı erişim, LED aydınlatmalar, üç bölgeli klima, koltuk ısıtma, 7 inçlik dijital sürücü ve 8 inçlik multimedya ekran gibi parçaların giriş seviyesinden itibaren standart olarak geldiğini görüyoruz. Dijital asistan destekleri de yine paralel eğride son teknoloji dinamikler üzerine kurulu. TNGA-K platformu üzerine geliştirilen bu platformun ağırlık merkezindeki başarılı mühendisliği sayesinde üst seviye bir sürüş deneyimi vadeden Highlander’da, ızgara ve jant gibi pek çok bölümde aerodinamik kriterlerin baz alındığını görüyoruz. Araç 1.909 litre ile sınıfın en geniş bagaj hacmi sunabilen modeli olarak da öne çıkacak.

Video