reklamı kapat

POPÜLER

Samsung Android

2022 Android amiral gemileri çok daha modern gözükecek

Akıllı telefonların tasarımları sürekli olarak gelişiyor. 2022’de de  Android amiral gemileri çok daha modern gözükecek bilgisi veriliyor.

Akıllı telefon dünyasının en sağlam kaynakları arasında yer alan Ice Universe, 2022 Android amiral gemisi telefonların dört kenardan eşit seviyede ince çerçeveler ile çok daha modern hale geleceğini açıkladı.

Bunu mümkün kılmak adına Samsung Display firmasının çalışmalar yaptığını belirten kaynak, sürecin başta sadece üst seviye cihazlara özel olacağını açıkladı. Yüksek ihtimalle aşırı kavis kullanmadan daha da incelen çerçeveler, telefonların ekran gövde oranını artıracak.

Günümüzde birçok modelin alt çerçevesi diğer çerçevelerinden daha kalın. Bu durum çok uzun zamandır böyle devam ediyor ve değişmesi isteniyor. İşte bu değişim tam olarak 2022’de başlıyor ve bu güzel görünüyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022’de Android telefonların ekran altı kamera kullanımları da artacak

Bu konuda Xiaomi, Samsung ve OPPO gibi birçok firma çalışıyor. Hatta alanda en son büyük gösterimi OPPO yapmıştı. Pazarın ilk ekran altı kamera teknolojisini tanıtan OPPO, ikinci nesil ekran altı kamera sistemiyle ilk sistemin tüm eksiklerini ortadan kaldırmıştı.

Kısaca bir kez daha üzerinden geçmek adına yeni altyapıda ekran altı kameranın yeri dışarıdan bakıldığı zaman seçilemiyor. Yani artık sonunda gerçek bir tam ekran deneyimi sunuluyor. Kamera üstündeki ekran kısmında 400 ppi seviyesine ulaşan OPPO, yeni sistemde çok önemli olan selfie performansını da iyileştirmiş durumda. İlk ekran altı kamera sistemlerinin çektiği selfie fotoğraflar hiç ama hiç iyi değildi.

Yeni teknolojide ise bu sorun özel yapay zeka sistemleriyle çözülmüş durumda. OPPO’nun ikinci jenerasyon ekran altı kamera sistemi çok daha net, keskin ve kontrastı yüksek sonuçlar sağlıyor.

İlginizi Çekebilir

OnePlus’ın arkası renk değiştirebilen modeli