reklamı kapat

POPÜLER

Android

2018 amiral gemisi mi, 2020 orta seviye Android mi alınmalı? [Video]

Zaman zaman bu tarz sorular herkesin aklına geliyor. Eskiyen Android amiral gemileri çok mu kötü? İşte bu sorunun cevabı için güzel bir video hazırlandı.

Günümüzde hem Türkiye hem de yurt dışında 2020 model bir amiral gemisi Android akıllı telefon almak hiç kolay değil. Artık üst düzey modeller 1.000 dolar / 10 bin TL seviyesinde yer alıyor ve bunlara herkes ulaşamıyor. Bu yüzden de artık orta seviye cihazlara yönelik inanılmaz bir talep var. İşte bu bağlamda bir video hazırlayan Mrwhosetheboss YouTube kanalı, satın aldığı 2018 amiral gemileri Samsung Galaxy Note 20, OPPO Find X ve Xiaomi Mi Mix 3 ile 2020’nin orta seviye modelleri Samsung Galaxy A71, Xiaomi Mi Note 10 Lite ve OPPO Find X2 Lite üzerinden bir karşılaştırma yaptı. Direkt olarak yukarıda izleyebileceğiniz videonun özeti ya da başlıktaki “2018 amiral gemisi mi, 2020 orta seviye Android mi alınmalı?” sorunun cevabı ise şöyle karşımıza çıkıyor.

2018’den gelen amiral gemileri, 2020 orta seviye modellere oranla çok daha premium / sağlam / fark yaratan bir kasaya sahip, daha zengin kutu içerikleri taşıyor, ilginç olarak daha kaliteli ekranlar kullanıyor ve biraz daha iyi performans sunuyorlar. Eski amiral gemisi modellerin ana kameralarında OIS (Optik görüntü sabitleme) üzerinden bazı durumlarda daha iyi kamera performansı sunduğu da dikkatlerden kaçmıyor. Fakat 2018 amiral gemileri çekim esnekliği açısından taşıdıkları az sayıda arka kamera nedeniyle geride kalıyor.

Pil ömrü konusunda ise 2018 amiral gemilerine oranla 2020 orta seviye cihazlar daha verimli işlemcileriyle fark yaratıyor. 2020 orta seviye modeller açık şekilde daha iyi kullanım süreleri sunuyor. Aynı zamanda gelişen HDR algoritmaları sayesinde yeni orta seviye modellerin kamera tarafındaki dinamik aralıkları da daha yüksek. Bu da çoğu kullanıcı için daha önemli görünüyor. Ayrıca 2020 orta seviye modellerin 2 yıl daha Android güncellemesi alacağı biliniyor. 2018 amiral gemilerinin Android 11‘e geçme ihtimali düşük seviyede yer alıyor. Ancak yine de yeni sürüme geçen cihazlar olacaktır deniyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Android akıllı telefonlarda geniş bir çeşitlilik yer alıyor

Sonuç olarak eski amiral gemileri halen tercih edilebilir konumda yer alıyor. Ancak bu cihazlara kesinlikle yüksek miktarlar verilmemesi gerekiyor. Hali hazırda 2018’den kalma bir amiral gemisine sahip kişilerin de yeni bir telefon almadan önce 2021 modellerini beklemesinde büyük fayda var gibi duruyor.