reklamı kapat

POPÜLER

2022 BMW iX

2022 BMW iX; elektrikli SUV’un en ucuz versiyonu için teknik özellikler netleşti

Bu yılın sonunda üretim bandındaki macerası başlayacak olan 2022 BMW iX, iki farklı versiyon üzerinden kullanıcıların beğenisine sunulacak.

Bugün tanıtımı gerçekleştirilen i4 ile birlikte BMW cephesinden önemli duyurular da peş peşe geldi. Grup içerisinde yer alan diğer markaları da içerisine alan duyurlarda, Mini’nin tamamen elektrikli otomobiller satan bir oluşum içerisine giriş süreciyle ilgili notlar paylaşıldı. 2021 itibarıyla elektrikli otomobil atağında vites artıracak olan Bavyeralı üretici, yıl sonuna kadar farklı grup markaları üzerinden 5 yeni elektrikli otomobili satışa sunmuş olacak. 2022 yılında ise ailenin amiral gemisi iX’i rekabette göreceğiz. Geçtiğimiz kasım ayında seri üretim formuyla tanıtımı gerçekleştirilen BMW iX için sokağa çıkış süreci yaklaştıkça detaylar da kendisini göstermeye başlıyor. Bugünkü etkinlike birlikte versiyonların giriş seviyesinde yer alacak paketin teknik nitelikleri de dış basında yankı bulanlar arasındaydı.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 BMW iX ailesinin giriş seviyesinde xDrive40 rozeti yer alacak

iX rozeti satışa sunulmasıyla birlikte iki farklı versiyon üzerinden tercih edilebiliyor. Kasım ayında bizlere detayları paylaşılan zirve kombinasyon xDrive50 adıyla ürün gamına eklenirken, detayları bugün masaya yatırılan xDrive40 giriş seviyesini temsil ediyor olacak. Fiyat olarak daha erişilebilir olacak bu versiyonun altyapısında motor bazlı olarak yine çift elektrik motorunun kullanılacağını görüyoruz. Bu motorların birlikteliğiyle 500 yerine 300 beygirlik bir güç değeri kullanıcıları bekliyor olacak. 0’dan 100’e hızlanmasını yaklaşık 6 saniyede tamamlayabilecek olan paketin maksimum hızı da 200 km/s ile limitli olacak ki bu noktada üst paketle herhangi bir fark göze çarpmıyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

xDrive40’ın batarya kısmında is 70 kWh’lik ünite konumlandırılıyor. Araç bu batarya ile 400 kilometre menzil kat edebilecek niteliklerde. Bir üst pakette 600 kilometre olarak gelen menzil değerini düşündüğümüzde, bu iki model arasındaki en ciddi farklardan birisinin bu bölümde olduğunu söyleyebiliriz. Şarj desteği konusunda da hızlı dolumdan yana bir eksiği bulunmayacak olan model 150kW mimarisine sahip. Bu sayede 10 dakikalık şarj ile 90 kilometre menzil kat edilebilmek mümkün olacak. Üretimi bu yıl sonunda Almanya’daki tesislerde gerçekleştirilecek olan iX ailes, BMW’nin 2030 itibarıyla satışlarının yüzde 50 oranında tam elektrikli olma hedefinin de en büyük yardımcılarından olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İlgili Video

BMW iX tanıtımı