reklamı kapat

POPÜLER

2022 DS 7 Crossback
DS 7 2023

2022 DS 7 Crossback; makyajla gelen yenilikler tasarımı bir katman yukarı taşıyor

 - Güncelleme: 27 Haziran 2022 18:57

Tasarımın yanında motor olarak iddialı bir versiyonla gelen 2022 DS 7 Crossback, 5 yıl aradan sonra nokta atışı iyileştirmelerle yola devam ediyor.

DS’in yeniden yapılanma sürecinin öncü ismi olarak 2017 yılında karşımıza çıkarılan 7 Crossback, kendisinden sonra gelecek modeller için referans görevi gördü. Bugün 3 ve 9 gibi farklı segmentlerde konumlanan modellere tasarımının yanında teknolojik tarafta da izlerini yansıtan model için aradan geçen beş yılın ardından bir can suyu harekatı vakti geldi. 2022 model yılıyla birlikte tasarım ve donanım tarafında iyileştirmeler yapılarak yoluna devam edecek olan SUV modelinin kaputunun altında da dikkat çekici bazı haberler var. 2022 DS 7 Crossback ile performans tarafında bir üst noktaya çıkan ürün gamında zengin motor seçeneği felsefesinden ise taviz verilmeyecek.

DS 7 2023

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 DS 7 Crossback için öne çıkan parçalar

7 Crossback, tasarım tarafı konuşulduğunda kendine has çizgileri sebebiyle zaten akılda kalıcı bir model olmayı başardı. Bu sebeple araçta yapılan makyajın etkilerini fark etmek, pek çok otomobile göre daha kolay olacak. Ön bölüme baktığımız zaman adeta şelaleden akan LED gündüz farı tasarımı yine 7 Crossback’i sınıfında kolaylıkla ayrı bir yerde konumlandıracak. Yine ızgaranın da daha büyük ve keskin olan yapısı makyajın etkileri arasında. Gündüz farlarının yanında ana ışıklandırmalarda yeni nesil Pixel LED Vision sistemine geçen DS, makyaj öncesinde yer verdiği dönebilen far tasarımına ise veda ediyor. Arkta tarafta ise ufak çizgi değişimeleri ve stoplardaki dokunuşlar dikkat çekiyor.

Yeni modelin teknik tarafta da farklılıklar getirmesi makyajı daha ilginç kılıyor. Ailenin zirvesi için bir adım atan DS, Performance departmanı desteğiyle geliştirdiği altyapıyı E-Tense 4×4 360 versiyonuyla sokaklara sunuyor. Burada 1,6 litrelik benzinli motor 200 PS’lik güçle görev yaparken, önde ve arkada konumlanan elektrik motorlarının desteğiyle kombinasyon olarak 360 PS’lik güç değeri kullanıcıları bekliyor olacak. DS’in paylaştığı verilere göre bu versiyonda 0’dan 100’e 5,6 saniye gibi gayet iddialı bir sürede erişilebiliyor. Bu versiyon dışında 225 PS ve 300 PS’lik diğer versiyonlar da yine hibrit listesinde olacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

DS 7 Crossback’in hibrit sürüşü ekonomik olarak da oldukça iddialı konumda. Burada 14,2 kWh’lik yeni bir batarya kullanan Fransız üretici, saf elektrikli sürüşlerde 80 kilometreye varan menzili mümkün kılıyor. Bu batarya 7,4 kW’lık kaynak üzerinden iki saatte dolu hale gelmesi sebebiyle de oldukça avantajlı. Hibrit dışında 1,5 litrelik dizel ve 1,2 litrelik benzinli motorlarla bu otomobili daha erişilebilir fiyatlarla almak mümkün olacak. Makyajla birlikte süspansiyonlarda yapılan revizyonla 15 milimetre daha aşağıda konumlanan 7 Crossback, artırılan performansa da sürüş tarafında bu şekilde cevap vermeye çalışacak. Fransa’da önümüzdeki aydan itibaren siparişe açılacak olan makyajlı versiyonun ilk örnekleri ise bu yıl bitmeden sokaklarda olabilir.