reklamı kapat

POPÜLER

2022 Honda Civic e:HEV

2022 Honda Civic e:HEV; yeni neslin hibrit versiyonu tanıtıldı

 - Güncelleme: 23 Mart 2022 18:28

2022 Honda Civic e:HEV, elektrifikasyona dönüşüme ayak uydurma planlarının yeni oyuncusu olarak Avrupa pazarı için hazır.

11. nesliyle birlikte uzun süredir kendisinden beklenen açıkları kapatma potansiyelini taşıyan Civic, içerisinde bulunduğumuz Türkiye pazarı için de hayati modeller arasında. Yeni jenerasyonla birlikte Türkiye’deki fabrikanın kapanmasından ötürü artık ithal otomobiller listesinde kendisine yer verdiğimiz aile kasım ayından beridir kullanıcıların beğenisine sunuluyor. Eski nesilde olduğu gibi benzinli ve LPG’li olmak üzere iki farklı motor seçeneğiyle satışa sunulan Civic ürün gamı için bir süredir beklediğimiz hibrit hamlesi de artık karşımızda. Amerika sonrasında Avrupa’da satılacak dinamikleriyle dakikalar önce gösterimi yapılan 2022 Honda Civic e:HEV ile birlikte pazarın içerisinde bulunduğu dönüşüme cevap verilecek.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Honda Civic e:HEV hangi motorla geliyor

Hatchback versiyonu üzerinden bugün gösterimi yapılan hibrit altyapısında, kısa süre önce Türkiye’de satışa sunulan HR-V’den farklı bir motor kombinasyonu yer alacak. Burada 1,5 litrelik hacim yerin Atkinson temeline dayanan 2.0 litrelik benzinli motorun konumlandırılmış olması Türkiye’deki satışlar için vergi tarafında negatif etki yaratacak gibi görünüyor. Bu üniteye ek olarak iki adet elektrik motorunun konumlandırıldığı sistem, kombinasyon olarak yaklaşık 185 beygir güç ve 315 Nm’lik tork değerlerini üretebiliyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yüzde 41 gibi seri üretim motorlar arasında en yüksek termal verimlilik puanına sahip olmasıyla da dikkat çeken bu kombinasyonda sunulan tam elektrikli sürüş moduyla birlikte şehir içerisinde düşük yakıt tüketimi değerlerini yakalamak mümkün olacak. Honda cephesi WLTP standartlarında 5 litrenin altında tüketim değerlerinin yanında kilometrede 110 gramlık karbon salınımı ortalamasının da yakalanabildiğini paylaşıyor. Hatchback gövde tipinin bir diğer önemli versiyonu ollan Type R içinse yeni jenerasyonda da benzinli motorun kullanımına devam edileceği açıklandı. Bu noktada turbo beslemeli 2.0 litrelik motorun 320 beygirlik güçle yola devam etmesi bekleniyor. Avrupa satışları önümüzdeki sonbahar döneminde başlayacağı açıklanan modelle ilgili fiyat dahil diğer önemli detayları satışlara yakın günlerde alacağız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İLGİLİ HABERLER