reklamı kapat

POPÜLER

2022 Honda Civic Hatchback

2022 Honda Civic Hatchback için Avrupa kanadına hibrit formülü

 - Güncelleme: 24 Haziran 2021 15:39

Önümüzdeki yıl Avrupa’da satışa sunulacak 2022 Honda Civic Hatchback, standart olarak hibrit kombinasyonuyla listelere dahil edilecek.

Resmi tanıtımı bugün gerçekleştirilen on birinci nesil Civic Hatchback ile birlikte, ailenin pek çok versiyonu için temellerin tamamını görmüş olduk. Honda’nın Amerika’da üretimini gerçekleştireceği küresel model, yeni jenerasyonun tasarım dinamiklerinin Type R için nasıl olacağının da mesajlarını taşıyor. 2022 Honda Civic Hatchback için Türkiye ve Avrupa tarafıyla ilgili tanıtıma kadar bazı soru işaretlerin olduğundan sıkça bahsetmiştik. Sedan’ın ön plana çıkartıldığı bu jenerasyonda HB için daha kısıtlı pazarların planlandığı biliniyor. Honda kanadından bugün gelen resmi açıklamalarda bu konuya dair net bilgiler de kendisine yer buldu. Sedan’ın aksine sadece hibrit olarak Avrupa’da satışa sunulacağı açıklanan yeni Civic HB, olası Türkiye senaryosunda da bu şekilde listelerdeki yerini alacak.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Honda Civic Hatchback e:HEV rozetini taşıyacak

Honda’nın yeni Jazz ve HR-V üzerinden de karşımıza çıkarttığı e:TECHNOLOGY markası altında yer alan e:HEV logosunu yeni Civic Hatchback’in üzerinde göreceğiz. Elektrifikasyon planı kapsamında 2040 yılında tüm ürün gamını dönüştürme taahhütü veren Honda’nın bu hedeflerinde Civic HB de önemli bir kilometre taşı niteliği taşıyacak. e:HEV teknolojisini sunan Civic Hatchback ile birlikte, Japon üreticinin 2022 yılına kadar Avrupa’daki tüm ana akım modellerinin hibrit teknolojisine sahip olma hedefinin de gerçeğe dönüşmesi bekleniyor. Eğer her şey planlandığı gibi giderse modelin kademeli satışları 2022’nin sonbahar döneminde başlayacak. Yeni Civic HB ile ilgili detaylı özelliklere haberimizden ulaşabilirsiniz.

İlgili video