reklamı kapat

POPÜLER

akıllı telefon

2022 ilk çeyreğin akıllı telefon pazar lideri belli oldu

Hazırlanan bir rapor üzerinden 2022 ilk çeyreğin akıllı telefon pazar lideri belli oldu. Lider ve takipçisi bir kez daha sürpriz olmadı.

BanklessTimes tarafından yapılan hesaplamalara göre, 2022’nin ilk üç ayı toplamında yapılan satışlar üzerinden akıllı telefon pazar lideri yüzde 23,4 pazar payı ile Samsung oldu. İkinci sırada yüzde 18 ile teknoloji devi Apple karşımıza çıkarken, üçüncü sırayı yüzde 12,7 ile Xiaomi aldı. Dördüncü isim yüzde 8,7 ile OPPO, beşinci firma ise yüzde 8,1 ile BBK üzerinden kardeş Vivo oldu. ABD ambargosu nedeniyle Huawei, yüzde 29,1’lik diğer kısımda yer alabildi. Yapılan açıklamaya göre ilk çeyrek galibi Samsung, 2022’nin ilk üç ayında küresel olarak 73 milyon adet akıllı telefon satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde Apple’ın ise 56 milyon kadar iPhone satışı gerçekleştirdiği açıklanıyor.

Geçtiğimiz ay da nisan ayında en çok satan akıllı telefon modelleri açıklanmıştı. Counterpoint Research araştırma şirketinin verilerine göre nisan ayında küresel olarak en çok satan akıllı telefon modeli iPhone 13 oldu. İkinci sırayı ilginç olarak oldukça pahalı iPhone 13 Pro Max alırken, üçüncü sırada iPhone 13 Pro, dördüncü sırada ise iPhone 12 karşımıza çıktı.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Listenin devamında ise Samsung Galaxy S22 Ultra, Samsung Galaxy A13, iPhone SE 2022, Samsung Galaxy A03, Samsung Galaxy A53 5G ve Redmi Note 11 akıllı telefon modelleri sıralandı. İlk 10’a nisan ayında Samsung ve Apple damgasını vurdu.

En çok satan akıllı telefon modelleri yanında bu da ilginizi çekebilir: Apple Mac Studio ve Studio Display