reklamı kapat

POPÜLER

2022 Kia Seltos

2022 Kia Seltos; makyaj etkisiyle çok daha etkileyici çizgiler

 - Güncelleme: 30 Haziran 2022 13:57

Yaklaşık üç yıldır pazarda olan dinamikleri yeni bir seviyeye getiren 2022 Kia Seltos, dikkat çekme konusunda zorlanmayacak.

EV6 ile yakaladığı yılın otomobili ödülü üzerinden tüm dikkatleri çekmeyi başaran Kia, Avrupa ve Avrupa dışı modellerinde önemli tasarım revizyonlarıyla bu yılın en iddialı üreticilerinden biri olacak. Bir süredir Türkiye’de de satışta olan yeni nesil Sportage ile adeta çağ atlayan Güney Koreli üretici, kompakt SUV modeli Seltos’u da dönüşüm trendine aldı. 2019 yılında tanıştığımız modelee adeta yeni bir jenerasyona geçiş niteliği taşıyan değişimlere baktığımızda, satış potansiyelindeki artışını da sezmek çok güç olmuyor. 2022 Kia Seltos, dış tasarımı kadar iç bölümüne getirilen son nesil elemanlarıyla bambaşka bir noktaya taşınmış durumda.


İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Kia Seltos ile gelen değişimlerden ilk detaylar

Yeni modelin ön bölümüne baktığımızda makyaj öncesiyle tüm bağların koparıldığı ve çok daha modern bir yüz karşımıza çıkıyor. Yeni ışıklandırma grubu ve gündüz farlarının fazlasıyla dikkat çektiği şemada, ızgara formunda da radikal revizyonlar söz konusu. Dış bölümde alüminyum alaşım parçaların da artırıldığı Seltos’ta bu sayede kalite algısı da bir adım yukarı çekilmeye çalışılıyor. Arka tarafta da en az öndeki kadar ciddi değişimler var. Aracın bu bölümünde ışıklandırma panelini tamamen elden geçiren Kia, stop farlarını çizgi stilinde logoya kadar uzatarak dönemin modasına uyum sergiliyor. Seltos’un kokpiti de Sportage’dan anımsayabileceğimiz yeni sistemle donatılıyor. 10,25 inçlik multimedya panel ve 10,25 inçlik sürücü ekranı tek çerçeve içerisinde güzel bir ahenk sergiliyor. Klima kumandaları ve ön paneldeki diğer detaylar da makyajın etkisiyle değişime uğramış durumda. Şimdilik tasarım dinamikleri üzerinde detayların resmi olarak paylaşılığı yeni Kia Seltos, önümüzdeki ay Güney Korede’de kapılarını açacak Busan Otomobil Fuarı’nda sahneye çıkarılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR