reklamı kapat

POPÜLER

2022 Mazda2 Hybrid
Mazda2

2022 Mazda2 Hybrid; Toyota Yaris gövdesinin dinamikleriyle tanıtıldı

Toyota ortaklığının güncel somut temsilcisi olan 2022 Mazda2 Hybrid, Yaris’ten gelen tüm teknik ve tasarım silahlarını barındırıyor.

Toyota ile pek çok alanda ortaklık yürüten Mazda, sürecin son somut adımını yeni nesil “2” ile karşımıza çıkartıyor. Standart olarak hibrit motor dinamikleriyle Avrupa’da satışa sunulacak olan yeni Mazda2, marka rozeti dışındaki neredeyse tüm detaylarıya Toyota Yaris’in postunu kuşanmış şekilde yola çıkacak. Satışlarına önümüzdeki bahar döneminde başlayacağı duyurulan 2022 Mazda2 Hybrid, tasarım ve donanımda olduğu kadar kaputunun altındaki teknik nitelikleriyle de Yaris ile ortak noktada buluşacak. Araç bu sayede düşük yakıt tüketimiyle kullanıcıları memnun edecek gibi görünüyor.

Mazda2

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Mazda2 Hybrid teknik özellikleri

Avrupa pazarına Pure, Agile ve Select olmak üzere üç farklı donanım paketiyle giriş yapacak olan yeni Mazda2’nin motor tarafında ise tek bir ünite konumlanacak. 1,5 litrelik benzinli motorun merkezinde şekillenecek olan bu versiyonların tamamında güç/tork parametreleri de değişmiyor. Elektrik motoru desteğiyle birlikte kombinasyonda yaklaşık 115 beygir güç ve 170 Nm tork sunan motorla birlikte Mazda2’nin 0’dan 100’e hızlanması 9,7 saniye olara veriliyor. Bu noktada beklentileri karşılayan otomobil, ilk başta altını çizdiğimiz gibi ekonomisiyle ön planda olacak. WLTP standartlarında verilen fabrika verilerine göre aracın 100 kilometredeki ortalama yakıt tüketimi 3,9 litre olacak. Yeni Mazda2’nin fiyatları önümüzdeki günlerde netlik kazanacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR