reklamı kapat

POPÜLER

2022 Nissan Qashqai e-Power
Nissan bakım kampanyası
Nissan Qashqai 2022 e-power
ÖTV muaf engelli aracı 2023
Nissan qashqai e power
Nissan Qashqai e-Power

2022 Nissan Qashqai e-Power; yeni neslin hibrit formülü tanıtıldı

 - Güncelleme: 07 Mart 2022 23:08

Yaz dönemiyle birlikte pazarlarda boy göstermeye başlayacak olan 2022 Nissan Qashqai e-Power, yeni teknolojinin Avrupa’daki ilk temsilcisi olacak.

Ocak ayı itibarıyla Türkiye pazarına giriş yapan yeni nesil Qashqai, beklenildiği gibi süreç içerisinde yeni versiyonlarına da kavuşuyor. Nissan Türkiye yöneticilerinin de lansman etkinliğinde ön plana çıkarttığı e-Power teknolojisine sahip hibrit versiyon, bugün itibarıyla Avrupa pazarında detaylanmaya başlıyor. Resmi kaynaklar tarafından teknik detayları paylaşılan modelde, Juke Hybrid’e göre tamamen farklı bir yapının konumlandırıldığını görüyoruz. İlk kez 2017 yılında Note modeli üzerinden Japonya’da kullanılmaya başlanan teknolojinin Avrupa pazarındaki ilk temsilcisi olan 2022 Nissan Qashqai e-Power, elektrikli sürüş yetenekleriyle daha iktisadi bir sürüş deneyiminin anahtarlarına sahip olacak.

Nissan bakım kampanyası
Nissan Qashqai 2022 e-power
ÖTV muaf engelli aracı 2023
Nissan qashqai e power

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

2022 Nissan Qashqai e-Power teknik özellikleri

Juke’dan farklı olarak Nissan’ın 1,5 litrelik benzinli motor temeli üzerine inşa ettiği bir üniteden güç alan Qashqai e-Power, tek güç seçeneğiyle tercih edilebiliyor. 1,5 litrelik turbo besleme üç silindirli motorda konumlandırılan değişken sıkıştırma oranı teknolojisi, sürüş karakterine göre 8:1 ile 14:1 arasında değişen sıkıştırma değerlendirmesini otomatik olarak ayarlamaktan sorumlu. Bu motorun bir adet elektrik motoru ve bataryayla tamamlandığı sistemin kombinasyonunda 188 beygir güç ve 330 Nm’lik tork değerlerinin ortaya çıktığını görüyoruz. Standart olarak önden çekişli altyapıyla gelecek versiyonun öne çıkan rakamları arasında tüketim ve karbon salınımı da dikkat çekiyor. Fabrika çıkış 5,3 litrelik karma tüketim değeri verilen Qashqai e-Power, bununla birlikte kilometrede 119 gramlık karbon salınımı gerçekleştiriyor. Nissan’ın gaz-fren kullanımını tek pedal üzerinden gerçekleştirmeye olanak tanıdığı “e-Pedal” sisteminin de konumlandırıldığı model, güvenlik tarafında da ailenin en üst seviye asistanlarıyla donatılacak.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR